poppe 13 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2010 Witam, poszukują jakiegoś w miarę taniego serwera pod forum i strony (4+forum), chyba z windowsem. Ogólne wyśietlenia miesięczne wszystkich stron i forum to ok 18-20 milionów. Na forum przebywa w jednej chwili po 200-300 użytkowników, skacze nawet do 1000. Dlatego mój wirtualny serwer już nie wyrabia, a jest to średniak z home.pl Macie coś do polecenia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2010 Na początek - http://www.ovh.pl/produkty/superplan_mini.xml + wynajęcie administratora. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
poppe 13 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2010 edytować nie mogę: firmy mogą składać oferty Trasnfer z ost. miesięcy grudzień 2009 ogólnie: 198622544KB dziennie: 6407178KB styczeń 2010 ogólnie: 171344731KB dziennie: 5527249KB Ale już w styczniu 2010 oglądalność miesięczna wskoczyła na 27 milionów wywołań, to o 10 mln. więcej niż miesiąc wcześniej. Serwer nie musi stać w Polsce, może stać w niemczech, francji itd, oby jak najbliżej naszych granic, cena miesięczna - nie wiem, zależy. Napewno nic z tych najwyższych półek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2010 Oczywiście szukasz oferty managed? Jak coś z rozwiązań budżetowych to http://statnet.pl/serwery-dedykowane/managed-serwer-dedykowany-l.html Jeśli stawiasz na jakość rozwiązań to https://dhosting.pl/oferta/serwery_indywidualne.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2010 xorg bez urazy ale po co wciskasz serwer z FR ? w Polsce nie ma nic godnego uwagi ? Abyś nie wklejał na siłę swojej oferty tutaj, która poza tym, że jest w PL nie ma w sobie kompletnie nic lepszego [nie mówię o supporcie]. @poppe - ogólnie ruch na poziomie niecałe 200GB nie jest ruchem ogromnym. Tutaj teraz zależy ile chcesz wydać - a skoro serwer dedykowany, to musisz wziąć pod uwagę jeszcze koszta wynajęcia administratora. Wg mnie masz tutaj dwa godne uwagi warianty: Polska - oferta Pawła (najdmen.pl) Nazwa serwera 001 AMD CPU 240+ 2 x 2.8GHz Pamięć RAM 2 GB DDR2 HDD 250 GB Transfer 500 GB Przepustowość 10 mbps Cena netto 189 Setup 0 Cena brutto 230,58 Dwa rdzenie z zegarem 2800MHz, 2GB pamięci oparte na stabilnym łączu powinny Ci wystarczyć. Aczkolwiek w tej ofercie jest bodajże tylko jeden dysk - trzeba by się dogadać o drugi w celu zbudowania macierzy RAID. Francja - oferta OVH.pl (nie kimsufi.pl) Najtańszy serwer - 207 zł brutto - http://www.ovh.pl/produkty/superplan_mini.xml - Core 2 Duo = dwa rdzenie po 2.33GHz (wielkiej różnicy pomiędzy tym a poprzednim procesorem nie ma), 2GB pamięci, dwa dyski twarde (więc RAID bezproblemowo), 5TB transferu na paśmie 100mbps również Ci starczy w zupełności, a łącza to będziesz mieć baaardzo grubo na zapas. Tutaj niestety dochodzi kwestia opłaty instalacyjnej. Osobiście pierw korzystałem z oferty najdmen.pl, następnie gdy miałem większe zapotrzebowanie na transfer przeniosłem się do OVH. W obydwóch serwerowniach byłem (w sumie jestem) zadowolony. W sumie ? Na Twoim miejscu bym inwestował w serwer u Najdmen'a, dopóki nie generujesz dużego ruchu. Chłop konkretny, łatwo się dogadasz, oraz brak setup'u Kwestię wynajęcia administratora pozostawiam - aczkolwiek uważam iż lepiej jest wziąć administratora "oddzielnie", tj nie korzystać z ofert typu "managed". Chociaż w sumie w najdmen.pl możesz się również o opiekę nad serwerem dogadać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DawidPartyka 0 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2010 Zobacz sobie oferty www.polskie-serwery.net Tutaj masz przykład oferty: 185zł Instalacja 99zł Pentium D Serwer Dedykowany Pentium D 2x2.80Ghz 1 GB RAM 1 x 160GB SATA łącze 10 Mbits 1500 mies transfer numery IP x 1 System: Linux,Windows Zarządzanie: ssh, root Ceny brutto. lub cos słabszego: 141 zł mies Instalacja 150zł PENTIUM 4HT Serwer Dedykowany Pentium 4 2.80 Ghz 1 GB RAM 1 x 40GB ATA łącze 10 Mbits 1500 mies transfer numery IP x 2 System: Linux, Windows XP PROF Zarządzanie: ssh, root Na takie forum bym polecił linux nie windows.Istnieje możliwość indywidualnej konfiguracji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach