Sobek 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2010 Witam, posidam serwer dedykowany na windowsie, (proszę się nie smiać) posidam na nim serwer do gry Tibia, strona i baza na xammpie, ktoś się bawi i wyłącza mi strone nie wiem jak, ale za każdym razem musze restartować apache, a i tak za 5 min to samo.. Czy można jakoś temu zapobiec? Nie moge mieć zanego firewalla, bo ludzie muszą się łączyć z moim serwerem(gracze). Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2010 A nie konfigurował Ci ktoś ostatnio dedyka, jakaś obca osoba hobbysta administrator? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2010 Nie możesz mieć firewalla? Ciekawe Otwórz w nim tylko potrzebne porty, reszte zablokuj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sobek 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2010 Nie możesz mieć firewalla? Ciekawe Otwórz w nim tylko potrzebne porty, reszte zablokuj. Gdy mam firewalla, gracze nie mogą sie połączyć, zresztą ja sam nie moge się połączyć do serwera dedykowanego. Strona stoi na porcie 80, i pewnie go pingują bo wyłączają mi tylko strone, serwer śmiga. Adres www.zaneria.pl I nikt nie konfigurował mi dedyka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2010 A jakiego firewalla instalowałeś? Sama instalacja nie wystarcza. Trzeba go jeszcze skonfigurować odpowiednio. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sobek 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2010 A jakiego firewalla instalowałeś? Sama instalacja nie wystarcza. Trzeba go jeszcze skonfigurować odpowiednio. Mam standardowego windowsowego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2010 no to musisz dodać w nim wyjątki. Aby przepuszczał serwer tibii i www. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sobek 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2010 no to musisz dodać w nim wyjątki. Aby przepuszczał serwer tibii i www. a moje połączenie do serwera dedykowanego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2010 RDP powinien miec chyba standardowo w wyjątkach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sobek 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2010 Mam chyba problem :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Luty 6, 2010 Sprawdź czy usługi systemowe są dobrze skonfigurowane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2010 Pewnie usługa Firewall jest wyłaczona, przestaw na uruchamianie Automatyczne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach