Pitu 160 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2010 Witam Mam pewien problem, otóż nagle przestała mi działać poczta "wchodząca" na jednej z domen na serwerze. Wysyłać maile można bez problemu. Wysyłając na mail z tej domeny wiadomość otrzymuje błąd: Technical details of permanent failure:Google tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain. We recommend contacting the other email provider for further information about the cause of this error. The error that the other server returned was: 553 553 sorry, that domain isn't in my list of allowed rcpthosts (#5.7.1) (state 14). Wyczytałem, że błąd może być po stronie konfiguracji DNS MX, tak więc postanowiłem przenieść domenę na testy na zewnętrzne adresy DNS (http://www.everydns.com) lecz to nie pomogło. Ustawiłem takie o to wpisy w EveryDNS: Domena kinder world pl mail w domenie to np.: sklep@ Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2010 Po co maskujesz nazwę domeny, skoro za chwilę sam ją podajesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2010 553 553 sorry, that domain isn't in my list of allowed rcpthosts (#5.7.1) (state 14). Raczej z rekordami DNS to nie ma nic wspólnego. Błąd ten może oznaczać to, że ktoś/coś usunął obsługę domeny z konfiguracji samego MTA. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2010 Fiercio: Własnie nie, serwer obsługuje domenę: MAIL FROM: <> 250 ok RCPT TO: <sklep@kinderworld.pl> 250 ok DATA 354 go ahead . 250 ok 1264716426 qp 10253 pitu:: Kiedy przeniosłeś domenę do easydns? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pitu 160 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2010 Domena na screenie jest ukryta, ponieważ zrzut dawałem również na inne forum, lecz poproszono również tam o domenę, a drugi raz nie chciało mi się robić. Co do MX dla kinderword.pl, to miałby on wyglądać tak? : kinderworld.pl MX IP 0 .... Co do: Błąd ten może oznaczać to, że ktoś/coś usunął obsługę domeny z konfiguracji samego MTA. To w qmail: var/qmail/mailnames/kinderworld.pl są wszystkie dodane maile. @Edit, domena została przeniesiona wczoraj w południe. Lecz tak jak napisałem problem zaczął występować na DNS: -nazwa_serwera -dns OVH Inne domeny na serwerze działają bez problemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2010 Z jakiego adresu wysyłasz wiadomości, które nie chcą dochodzić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pitu 160 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2010 Sprawdziałem na Gmail, WP i na skrzynkach z własnych domen. Efekt ten sam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pitu 160 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2010 Niestety nie mogę edytować posta. Problem niestety musiałem rozwiązać po przez ponowne dodanie domeny w Plesku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach