Gość +--=KavioX=--+ Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2010 Mam pytanko. Mam serwer vps od hitme.net.pl o takich parametrach: Wirtualizacja:Xen Przestrzeń dyskowa: 10 GB Pamięć operacyjna: 256 MB Pamięć SWAP: 512 MB Zegar procesora: 30% - do 800 MHz Miesięczny limit transferu: 60 GB 100GB 1 publiczny adres IP Lokalizacja: Polska, Gdańsk I chce postawic forum(nei duze ale..): -300 tematow(na razie ) -30 do 70 uzytkownikow -100 wizyt dziennie Chce zrobic pierwszy raz chociarz dobre forum ;p Czy sie zmiesci? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kszymon0 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2010 Odpuść sobie hitme zainteresuj się lepiej czymś od Logout lub A-H. Za ~43zł masz w Logout vps w Polsce o następujących parametrach: Dysk: 10GB, Pamięć: 256RAM (max 512), Procesor: 10% - 1Ghz, Transfer: 50GB - wystarczy na początek spokojnie, Technologia wirtualizacji: Xen ,a w A-H za ~35zł o następujących parametrach: Dysk: 25GB, Pamięć: 256RAM (max 512), Procesor: do 1Ghz, Transfer: 45GB, Technologia wirtualizacji: Xen Osobiście zainteresował bym się Logout, ale nie ode mnie zależy decyzja ps. Jeśli posiadasz już ten serwer to na początek spokojnie Ci wystarczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość +--=KavioX=--+ Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2010 Czemu nie polecasz hitme? Dostalem -50% znizki,moj budzet miesiecznie 80zl-100zl. +Do tego forum co wymienilem wyzej chce postawic strone o tibi,np. poradniki,czary itd prawie jak tibia.pl +Serwer ventrilo 2.1.4 na 20 slotow +Stronka do testow(np.nauki) Czy starczy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MrBAD 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2010 Opłaca Ci się kupować VPS tylko po to, żeby postawić mały serwer ventrilo, malutkie forum i jakąś stronkę do nauki? Twoje forum nie będzie lepsze dlatego, że stoi na VPSie, zamiast na sharedzie. Liczy się treść. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość +--=KavioX=--+ Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2010 XD co to jest shared? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kszymon0 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2010 Opłaca Ci się kupować VPS tylko po to, żeby postawić mały serwer ventrilo, malutkie forum i jakąś stronkę do nauki? Twoje forum nie będzie lepsze dlatego, że stoi na VPSie, zamiast na sharedzie. Liczy się treść. Masz rację ale może chce się nauczyć przy okazji administracji serwerem. Każdy kto chce musi jakoś zacząć czy to będzie VPS, Dedyk czy maszyna stojąca w domu. Może i taniej by było gdyby wziął osobny serwer do ventrilo, a osobny pod forum. +Do tego forum co wymienilem wyzej chce postawic strone o tibi,np. poradniki,czary itd prawie jak tibia.pl +Serwer ventrilo 2.1.4 na 20 slotow +Stronka do testow(np.nauki) Czy starczy ? Ventrilo nie zwraca dużej uwagi na procesor i ram, ale bierze dużo transferu. Na początek może wystarczyć tyle transferu gdy nie będzie serwer pełen przez 24/7 ps. poczytaj sobie opinie o Hitme na forum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość +--=KavioX=--+ Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2010 Okej poczytam,ja wzielem vps o planuje u nich byc z 2-3 lata ;p I jeszcze do innych celow potrzebuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2010 XD co to jest shared? Czy to był żart?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2010 Shared, to serwer współdzielony z innymi użytkownikami. Różnica między shared'em a VPS'em jest taka, że nie interesuje Cie wybór systemu operacyjnego, instalacja całego oprogramowania itp. Dostajesz dostęp do panelu administracyjnego (przeważnie cPanel lub DirectAdmin), w którym możesz dodawać domeny, tworzyć bazy danych, zarządzać prawami dostępu, tworzyć konta FTP itd... Słowem - nie interesuje Cie administracja od strony programowej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość +--=KavioX=--+ Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2010 wiem ;p okej dziekuje za odpowiedzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
saporo 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2010 polecam http://www.hekko.pl/serwery_vps.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2010 Z droższych hekko.pl / dvps.pl Z tańszych statnet.pl / serwerydlaciebie.pl VPS chcesz a umiesz go skonfigurować? P.S. Jak widzę jak jakiś usługodawca daje 50% zniżki to coś mnie trafia Dobrze, że nie 75% Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach