Soolus 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2010 Witam, jestem nowym użytkownikiem tegoforum. Nie ma się co dużo rozpisywać, od razu przejdę do sedna sprawy. Buduję swoją własną firmę hostingową (hosting serwerów radiowych+autopilot, serwery www, serwery głosowe, vps'y). Główna strona jak i panel do sterowania serwerami radiowymi i głosowymi jest już w trakcie tworzenia, ale występuje problem z oprogramowanie do składania zamówień na usługę serwery www (sam tworzenie się serwera po wpłacie klienta [przelew,telefon,sms] tzw. wirtualny portfel)i administracji nimi ze strony użytkownika i administratora. Troszkę poczytałem (WHMCS i DA ??) ale nie mogę znaleźć konkretnych informacji na temat gotowych skryptów na zasadzie licencji. Proszę o pomoc, doświadczonych użytkowników. Pozdrawiam. ps. coś odstępy się skleiły. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2010 tu masz info o whmcs a tu o da ew. możesz taniej kupić licencję do whmcs tutaj do whmcs są gotowe moduły do dotpay, platnosci.pl, sms Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Soolus 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2010 A jak to jest z tym skryptem zamawiania i tworzenia serwera do DA i WHMCS ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2010 to whmcs (system billingowy) wszystkim się zajmuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Soolus 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2010 Ale później by użytkownik mógł mieć panel do sterowania swoim hostingiem potrzeba jeszcze DA ? Czyli trzeba kupić WHMCS i DA ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2010 dokładnie zamiast DA można też kupić cpanel, kto co lubi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2010 W natłoku działań związanych z rozkręceniem strony internetowej nie zapomnij o założeniu działalności gospodarczej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Soolus 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2010 Sponsi - nie bój się nie szykuję następnego Krzaka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CyberDNA 25 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2010 Sponsi - nie bój się nie szykuję następnego Krzaka o tym to chyba najwiecej osob zapomina Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2010 Skoro piszesz o tak podstawowych kwestiach i nie za bardzo się orientujesz to wg mnie po prostu zatrudnij admina na umowę zlecenie / o dzieło i niech on Ci to wszystko pokonfiguruje i wyjaśni. Samemu to Ci z pół roku zejdzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mikołaj FC.pl 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2010 Polecam futureworks.pl, strona dawno nie aktualizowana, ale oferta ciekawa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2010 Ale później by użytkownik mógł mieć panel do sterowania swoim hostingiem potrzeba jeszcze DA ? Czyli trzeba kupić WHMCS i DA ? Panel administracyjny ma kilka warstw, poziom admina, poziom resellera, poziom użytkownika. Każda warstwa ma inne uprawnienia. WHMCS jest oprogramowaniem billingowym, nie ma nic do działania systemu. Może jednak automatycznie utworzyć, usuwać czy zawieszać konta na serwerze (po odpowiedniej konfiguracji). Ja proponowałbym Tobie zacząć od szukania dobrego admina. Dobry admin ma swoje plusy i minusy: Plus, że masz niedocenioną pomoc. Minus, że jest cholernie drogi ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bl00keRs 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2010 W grabarzy się bawicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach