DoMi 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2010 Witam Serdecznie . Mam takie pytanko jaki polecacie mi VPS pod dużo serwerów głosowych (Chodzi o vt i ts ), Lokalizacja byle jaka ale żeby dobra , Cena do 60 zł /miech . Ovh ? Ile utrzyma ludzi na serwerach ? RPS I RPS II RPS III Może jakieś inne aby dużo i nie było pingów dużych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kopaczka Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2010 RPS != vps Rpsy akurat są dobre do steamingu tylko nie wiem czy opłaca się płacić te 250zł za instalacje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DoMi 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2010 kurde dobrze nie przeczytałem a tam pisze że promocja jak płaci sie za rok z góry xD dobra dawajcie inne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kopaczka Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2010 Zobacz vpsy na http://active-hosting.pl/ - tą firmę Ci mogę polecić bo jest dobra i tania. Kup vps pro i masz ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DoMi 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2010 niechce w polsce poniewaz mało serwerków postawie :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
drajvver 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2010 serwerydlaciebie.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DoMi 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2010 który pakiet wybrać i ile postwi ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
drajvver 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2010 Sprawa chyba prosta, skoro masz 60zł/mies. Przy 5TB transferu to możesz postawić dużo i jeszcze trochę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adami 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2010 Jeżeli chodzi o serwery głosowe przy dużej ilości osób online będzie pożerać sporo łącza co w Polsce jest największym bólem gdyż większość łącz jest 10/10 nie mówie już o transferze. Jeżeli lokalizacja nie ma znaczenia szukał bym coś w DE. Możesz pobawić się z RPS w OVH ale jeżeli chcesz tam stawiać servery TS3 to bym się trochę zastanowił gdyż jak sam pewnie wiesz pewnie dużo osób będzie się bawić w uploadowanie i download plików. No i z tym się też wiąże to że w DE możesz mieć problemy jak ludzie ci nawrzucają kupe świństwa na serwer. W takim wypadku najlepszym rozwiązanie było by OVH lecz bardziej bym się pokusił na dedyka np. kimsufi żebyś nie miał czasem problemów z dyskiem sieciowym jakie oferuje RPS. RPS jest może i dobrym rozwiązaniem do streaming ale tez trzeba wziąć pod uwagę co dana aplikacja jeszcze wykorzystuje w dużej mierze oprócz łącza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DoMi 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2010 na ovh niechce bo dużo się płaci za instalacje :/ a coś innego ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2010 Z takim budżetem i wymaganiami to albo serwerydlaciebie.pl albo hosteurope.de. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2010 Ja mam w serwerydlaciebie.pl VPS'a za 58.30zł/mies (Linux VPS Pro X4. Mam postawiony serwer CS 1.6 25 slotów. 50 slotów TS2. 15+25 slotów Live For Speed i 1x Airio (program do serwerów LFS'a) W szczycie (jak jest większość zapełniona - w 85%) to ramu zostaje jeszcze 100MB (jest 1 GB). Procka zostaje jeszcze dużo. Transferu starcza z ogromnym zapasem. Max 400-550GB mi zżera miesięcznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DoMi 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2010 a pingi na tym serwie do cs to jakie masz ? i jak myślisz ile by postawił jeszcze slotów ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2010 Przepraszam za mój ogromny bład, mam na VPS'ie 2GB RAM'u i wykorzystane jest max 900MB. Podejrzewam ze gdybym stawial same CS'y to pewnie 3-4x25 slotów ze średnią ilością pluginów bez problemu. Uptime: 29 dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DoMi 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2010 a możesz mi na pw bądz tutaj napisać IP serwera tego Cs ? Chciałbym zobaczyć pingi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kisiel vps 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2010 Witam! Mama taka prośbe kupiłem serwer VPS ale ni wiedzialem ze to takie trudne chce na nim zakladac serwery shoutcast ale nie mam pojecia jak z góry dzieki za pomoc moje gg 12407547 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach