ArekJ 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2010 Witam! Posiadam zainstalowanego webmina i ProFTPD. Gdy próbuję się zalogować na FTP tymi samymi danymi co do webmina niestety się nie udaje, gdzie muszę to ustawić? Jak potrzebne są jakieś dodatkowe dane proszę napisać jakie, bo ja nie mam o tym zielonego pojęcia, wujek Google też nie ma dla mnie odpowiedzi - zapewne źle pytam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2010 do webmina sie logujesz na konto root? i na te same chcesz na ftp? jezeli tak, to uzyj programu WinSCP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArekJ 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2010 Nie a roota, na inne konto, ale do FTP chciałbym mieć te same dane co do webmina Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2010 jezeli to zwykly proftpd bez mysql powinno "isc" logowanie na usera systemowego, o ile usluga proftpd chodzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2010 Tak jak Krystian pisze - sprawdź czy proftpd działa. Możesz w konfiguracji ftp ustawić katalog główny użytkowników na ~, nie będą Ci latać po całym systemie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArekJ 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2010 Właśnie jest problem, bo mam w liście procesów proftpd - instalowałem według tego (http://linux4u.w.interia.pl/proftpd.html) pomijam już fakt, że Webmin go nie widzi, ale hasła z webmina nie działają, systemowe też nie. Edit: Dobra już widzi, ale nadal nie działa ^^ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach