Gość kucziapa Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2010 Witam Mam takie pytanie co trzeba zrobić aby pośredniczyć w sprzedaży domen znalazłem coś takiego jak hrd.pl tylko nie wiem jak tam konto resellera założyć albo może macie coś podobnego do tego ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wygodad 31 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2010 Witam Mam takie pytanie co trzeba zrobić aby pośredniczyć w sprzedaży domen znalazłem coś takiego jak hrd.pl tylko nie wiem jak tam konto resellera założyć albo może macie coś podobnego do tego ? w przypadku hrd.pl musisz posiadać firmę by z nimi 'współpracować' - natomiast co do Twojego pytania to wszystko zależy do jakiego stopnia chcesz pośredniczyć i jakie chcesz mieć w związku z tym możliwości związane z obsługą domen. przykłady: Najprostszy przypadek to np. konto w nazwa.pl i rejestracja domen (Ty jesteś płatnikiem, natomiast mogą być różni właściciele domen). W przypadku hrd.pl jest troszkę inaczej, masz dostęp do API ich systemu co pozwala stworzyć nawet cały system resellerów pośredniczących w rejestracji domen. Możesz również skorzystać z takich systemów jak www.aftermarket.pl, czy ppd.pl itp. Przypuszczam, że jednak chodzi Ci o jak największe możliwości związane z resellingiem domen - w tym przypadku niezbędna jest firma, a polecane serwisy do współpracy to domainmaker.pl, hrd.pl, czy dinfo.p. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach