mr.suchy 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2010 Witam, wszystko robiłem według poradnika i jak wprowadzam iptables -A PREROUTING -i eth0 -p tcp -m tcp --dport 80 -j REDIRECT --to-ports 3128 Mam następujacy błąd: iptables: Nochain/target/mach by that name Ktos pomoże ? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Styczeń 21, 2010 iptables -A PREROUTING -i eth0 -p tcp --dport 80 -j REDIRECT --to-port 3128 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr.suchy 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2010 Może ktoś udostępnić konfiguracje squid z jednym dopuszczalnym adresem IP (jaki może korzystać) ? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2010 Wpisz squid w wyszukiwarce. d.v. opublikował działającą konfigurację dla jednego IP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2010 W squid.conf dodajesz taki myk: acl cli_ip1 src 11.22.33.44 http_access allow cli_ip1 Od tego momentu Squid będzie przepuszczał tylko pakiety z/do maszyny o numerze IP 11.22.33.44. Inni próbujący się podpiąć otrzymają od Squida ładny komunikat o braku dostępu. Możesz dodać więcej adresów IP, np.: acl cli_ip2 src 12.23.34.45 http_access allow cli_ip2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GyniO 10 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2010 A jak zrobić, żeby każdy ip mógł się łączyć? Bo teraz mam na 1 IP, a przydałoby mi się to np w szkole - gdzie mam co nieco po blokowane i różne ip.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2010 A nie masz przypadkiem w szkole ISA Servera? Jeśli tak, to ci niestety nie pomoże właściwie nic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr.suchy 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2010 dzięki za pomoc. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach