Shk 51 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2010 Witam, czy ktoś korzysta z netbooka Asus Eee PC? Jak wiem jest tam rozdzielczość 1024x600. Czy ktoś z jego posiadaczy mógłby mi podesłać kilka screenów z tego komputerka? (pulpit, popularne serwisy internetowe [allegro, nk, onet, wht], pakiet office) Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2010 asusa nie mam, ale mam samsunga nc 10 ta sama rozdziałka. pasuje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2010 rozdzielczość 1024x600 Wozimy z sobą takie "kalkulatory" i naprawdę nie ma problemu z przeglądaniem stron czy pracą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2010 Komputer ma służyć studentowi Pisanie prac, przeglądanie internetu, komunikacja (gg). Jakie parametry powinien miec taki komputer, aby wszystko szybko i płynnie działało? Co sądzicie o tym netbooku? http://www.allegro.pl/item888058029_asus_eee_pc_seashell_1008ha_rozowy_n280_1gb_xp.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kopaczka Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2010 Shk: instalujesz eeeubuntu http://www.geteasypeasy.com/ lub z ubuntu.com netbook remix i bangala. Parametry nie są złe jak na netbooka. Wiadomo, że w gry sobie na takim nie pograsz ale studenckie potrzeby spokojnie zaspokoi ten netbook. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2010 http://www.era.pl/pl/indywidualni/taryfy/internet/blueconnect_komputer/abonament/netbook zerknij na to, sam brałem na firmę i sobie chwalę tylko zmieniłem modem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2010 Jeśli możesz poczekać i dozbierać, weź IONa.. bo te Atomy jednak są czasem wolniutkie.. chyba, że rozważasz Celerona, stareńkie modele z Auchana czy coś jeszcze się czasem pojawiają w cenach typu 999 czy 888zł czy coś takiego.. odradzam zdecydowanie taki ruch.. ja na MSI Windzie 1GB RAM, Atom, 160GB dysk czasem się wq jak się spieszę (choć uruchamiam czasem dość duże aplikacje).. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2010 Komputer że tak się wyrażę - potrzebny na zaraz. Zastanawia mnie właśnie ten RAM 1GB i procesor Atom 1,60Ghz... Z Atomem nie miałem styczności, a pamięć 1GB też nie jest zbyt wygórowana... ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2010 Daje rade ATOM nie jest źle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2010 http://www.era.pl/pl...onament/netbook Mi samsungi jakoś od strony laptopów nie pochodzą ... Ja z sobą zawsze zabieram dell'a a90 i nie narzekam... ps. ostatnio służy za odtwarzacz muzyki -> blutooth - > kino domowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2010 Mi samsungi jakoś od strony laptopów nie pochodzą ... ale to nie jest laptop tylko netoobok Codziennie na nim w sumie nie pracuje.... sam jako stacje roboczą mam lapka dell'a Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MiSi3kK 16 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2010 Ja mam samsunga jako laptopa - model q45 Jeśli ktoś ma pytania mogę coś o nim opowiedzieć. Taka przejściówka laptop<->netbook Co do netbook'a - na uczelni widuję ich dość sporo. Na pewno nie kupuj tych śmiesznych z takim malutkim ekranem, a na żadnym nie próbuj pracować też w domu(bez dodatkowego monitora) - szkoda oczu. Najlepiej przejdź się do sklepu i sprawdź co jak Ci pasuje. Są różnie rozwiązane klawiatury, touchpady i lepiej dopasować coś pod siebie. Takie jest moje zdanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2010 Ja jednak polecałbym coś na 12ce matrycy, pooglądaj sobie delle z serii latitude d4XX - można wyrwać coś fajnego na c2d i bardzo przyjemnie się na tym pracuje. Sam przeżyłem już 3 kalkulatory (eepc, hpmini, samsung) i jednak komfort pracy jest o wile mniejszy niż na delliku z matrycą 12 calową, który waży o 1/5 więcej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2010 Asus 1101HA Seashell atom z520 2gb ram 250gb hd 11,6" 1366 x 768 normalna rozdzielczość duża klawiatura 9 godzin działania minus to słaby sterownik graficzny i jeszcze nie działa zbyt dobrze z czymś innym niż win7 który potrafi zamulić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2010 Ja mam eee PC 901. Służy on tylko do pracy przy sieci/serwerach. Na codzień raczej nie daje się używać takiego małego laptopka Ale jak trzeba pogrzebać coś w sieci przy access pointach na 30m kominie to jest idealny. Mam na nim gentoo zainstalowane. Bateria trzyma ok 7 - 8 h. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2010 Poczytajcie http://ittechblog.pl/2010/01/10/chcesz-kupic-netbooka-kup-tablet/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach