krecik1203 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2010 Wiem że to forum o innej tematyce ale mam problem a nigdzie nie mogę znaleźć rozwiązania. Podczas włączenia komputera na monitorze wyskakują napisy i nagle robi się on czarny... Nie wiem co może być przyczyną. Proszę o pomoc z góry dziękuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
drajvver 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2010 Jakie napisy? Są jakieś komunikaty dźwiękowe od komputera? Przyczyn może być sporo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krecik1203 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2010 dwa krótkie piknięcia a napisy to o sprzęcie tabla itp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przemu 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2010 Dwa piknięcia powinny sugerować czego to jest błąd. Nie pamiętam teraz czy jest to szczególne dla płyty głównej czy dla producenta Biosu, ale chyba to drugie. Poszukaj w internecie co znaczą takie dwa krótkie sygnały. Jak się napisy przewijają? Może wciśnij klawisz Pause? Problemów może być wiele - niedociśnięte w gniazdach albo poruszone podzespoły. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kopaczka Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2010 Tak jak kolega już wyżej napisał, pikanie z głośniczka wewnętrznego sugerują, że coś jest zepsute lub coś jest nie tak. Sprawdź wszystkie podzespoły, przeczyść sloty i poszukaj na internecie co to sygnalizuje. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2010 Kości RAM uległy zepsuciu + jakieś elementy na płycie głównej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
guziec 109 Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2010 Wiem że to forum o innej tematyce ale mam problem a nigdzie nie mogę znaleźć rozwiązania. Podczas włączenia komputera na monitorze wyskakują napisy i nagle robi się on czarny... Nie wiem co może być przyczyną. Ktoś ci zainstalował Debiana. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
drajvver 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2010 Ktoś ci zainstalował Debiana. Sorry, musiałem A ogólnie, to tak jak wyżej pisali, pewnie coś z RAMem. Ale, żeby się upewnić poczytaj instrukcję do płyty głównej jeszcze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2010 Możliwe, że to ramy, choć jak u mnie padła kość to głośniczek cały czas "pipczał" . Jeśli masz więcej kości niż jedną poodłączaj, zostawiaj tylko po jednej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2010 Przy ramach pika 3 razy (AMI) Podaj typ biosu (AMI/Phoenix/Award/(EFI ?)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach