verde 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2010 Witam. Mam pewien problem, który polega na tym że dzisiaj po południu serwer MYSQL padł po prostu się rozłączył włączenie go komendą /etc/init.d/mysql start nic nie pomogło Wyrzuca błąd: ERROR! MySQL manager or server PID file could not be found! Zazwyczaj w takich sytuacjach czyściłem /var/log restart serwera i wszytko działało. Tak samo tym razem zrobiłem. Lecz serwer wystartował, odpowiada na ping lecz MYSQL dalej nie chce się włączyć, inne usługi też leżą ps w panelu ovh pisze mi wykorzystanie dla [ / ] : 100 % Czy to przez to ? Od kiedy pamiętam mam tam 100% .. Może mi ktoś pomóc ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2010 wykorzystanie dla [ / ] : 100 % To chyba logiczne, że jak nie ma miejscu na dysku, to nic nie będzie działało prawidłowo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2010 Tylko z kąd to sie bierze wykorzystanie dla [ /home ] : 10 % wykorzystanie dla [ /dev/shm ] : 0 % chodziło mi w sensie co wywalić ;] by ten bałagan ogarnąć cały logi skasowanie zaległych tutaj raczej mało da. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2010 na / masz zbyt małą partycję, przenieś coś do /home i podlinkuj - defaultowy układ partycji dla ovh Cię dopadł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Forma Życia 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2010 jeżeli trzymasz www w /var/www to przenieś np do /home/www i powinno to załatwić problem. Poza tym, procesy raczej Ci nie wystartują jeżeli masz pełny /var Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach