Gość Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2013 Myślę, że to dobra migracja. Webh od dłuższego czasu "kulało"... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lord101 18 Zgłoś post Napisano Lipiec 2, 2013 Ktoś może mi wyjaśnić podkreślone na czerwono parametry? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Inferno 41 Zgłoś post Napisano Lipiec 2, 2013 (edytowany) 12 x SSD na 6Gbit/s - chodzi prawdopodobnie o interfejs SATA. Port ethernetowy to po prostu szybkość sieciówki serwera Dostępna przepustowość - łącze o szybkości 100Mbitów, które jest dzielone na wszystkie vps'y umieszczone na danej maszynie. Edytowano Lipiec 2, 2013 przez Inferno (zobacz historię edycji) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lord101 18 Zgłoś post Napisano Lipiec 2, 2013 Dzięki z tym łączem to się domyślałem, ale przy dysku nie wpadł bym że to chodzi o interfejs Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smb 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 2, 2013 (edytowany) Witam, podobno to taka dobra firma i support na poziomie - i probowalem zostać klientem na VPS lub dedyku - ale mnie olali. Od 2 dni nie dostalem odzewu na email. Moze na wakacjach ? EDIT: zwracam honor - po napisaniu postu - 5 minut pozniej dostalem emaila pozdr Smb Edytowano Lipiec 2, 2013 przez smb (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
almafater 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2013 Nie mieliście jakiś problemów z działaniem serwerów w ciągu ostatnich 2-3 dni? Jakieś przerwy 20-30 min? wczoraj/przedwczoraj? wieczorem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2013 (edytowany) Dziesiątego lipca padł mi vps na ~15 minut. Prócz tego w ostatnim miesiącu nic. Edytowano Lipiec 12, 2013 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2013 (edytowany) Problem dotyczy tylko serwerów z IP w podsieci 192.166.*.* Edytowano Lipiec 12, 2013 przez theqkash (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
almafater 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2013 Taki właśnie mam :/ thx za info. btw czym to monitorujesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2013 pingdom.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mFilmy.com Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2013 Też wykryłem pady 10-tego lipca. Po za tym co do firmy nie mam zastrzeżeń. Opłaciłem nie dawno na kolejny rok. Warto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
almafater 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2013 Generalnie też nie mam zastrzeżeń, zaniepokoiły mnie tylko trochę te dwie przerwy. @theqkash fajny ten pingdom.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jotgie 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2013 Problem dotyczy tylko serwerów z IP w podsieci 192.166.*.* Dokładnie, mam ip z tej samej puli. Od kilku miesięcy, czasem cały tydzień działa normalnie, a czasem codziennie na 5 minut, czasem godzine-dwie są przerwy w dostępie do sieci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2013 Aktualne kody rabatowe ? http://www.webhostingtalk.pl/topic/22077-opinie-ultimahostpl/page-13?do=findComment&comment=365967 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2013 Kody OVZ_START, OVZ_80%, OVZ_1024MB są już nie aktywne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaskadermike 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2013 Czy u kogoś w ostatnich kilku dniach pojawiały się przerwy w działaniu VPSa ? Mi dziś dla przykładu miedzy godzina 18-20 odcinało dostęp do maszyny i resetowało serwery na niej stojące. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2013 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
surma 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2013 Niestety, też zanotowałem drobne, kilkuminutowe pady w godzinach wieczornych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2013 Może zwykły ban czasowy lub coś po trasie padło? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
surma 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2013 Może zwykły ban czasowy lub coś po trasie padło? Trasę podam przy najbliższej możliwej okazji, z reguły zbyt późno dowiaduje się że coś nie działa (a same pady trwają dwie, może pięć minut). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
keram200 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2013 (edytowany) Ja również zauważyłem problemy na łączach już od dłuższego czasu. Nie wiem jak szerokie grono VPS jest dotknięte tym problemem, ale w ciągu dnia pojawia się co najmniej kilka drobnych przerw (maks. kilka minut). Skargi dochodzą głównie z zagranicy, choć w Polsce też niektórzy mają problem. Nie, nie zgłosiłem jeszcze do supportu, bo zbieram informacje gdzie mniej więcej i jakiego rodzaju ruch jest przerywany. Na typowe pady mi to nie wygląda, bo ICMP dochodzi bez problemu. Protokoły wyższych warstw wyglądają na wycięte po drodze do DC. Edytowano Sierpień 28, 2013 przez keram200 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2013 192.166.* czy 91.230.* ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
keram200 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2013 91.230.* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2013 Mam tam dwa VPSy, odpalę monitoring i popatrzymy. Z 192.166.* wynik z monitoringu masz powyżej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
keram200 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2013 Dałem znać jednej osobie, aby w momencie padu sprawdziła połączenie z matką. Jeżeli matka odpowie, a VPS już nie, sprawę będziemy mieli jasną Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach