Gość Zgłoś post Napisano Październik 22, 2011 Od wczoraj jestem dumnym użytkownikiem VPS ovz.2048MB w Ultimahost. Jestem na ten moment bardzo pozytywnie zaskoczony jakością usług oraz supportem. Co prawda dziś miał miejsce jakiś bliżej nieokreślony problem z siecią, zgłoszenie do panelu zostało po 22 minutach rozwiązane bez wyłączania "matki" :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zderki 43 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2011 Na chwilę obecną posiadam 7 szt vps w ultimahost. Porównując ich z innymi usługodawcami to za tą cenę "zjadają konkurencję na śniadanie". Zero problemów, sprawny kontakt i co ważne chęć pomocy a nie zlewanie zgłoszeń. Polecam zdecydowanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chauwa 17 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2011 (edytowany) Mimo małego stażu na forum przeszłam kilka "hostingów" na chwile obecna polecam ultimahost (co mam nadzieje, że się nie zmieni) posiadam najwyższy plan vps z rabatem który mam zamiar przedłużyć bo nie mam zastrzeżeń, była tylko jedna przerwa w działaniu późno w nocy (awaria ? ) która usunięto niemalże natychmiast Ogromny + za pomoc tzn. prędkie i rzeczowe odpowiedzi Jest parę niedociągnięć w panelu czy tez stronie domowej(które nie działają) ale można wybaczy bo nie kupuje się wizerunku firmy tylko usługi która w moich oczach działają bardzo dobrze jak na razie zero problemów gdzie w wiekszosci firm mieli problemy dam przykład niby dobra firma wszystko cacy vps działał bardzo dobrze, łącze wręcz wyśmienite już nawet ustaliłam rabat na pol roku i co? pisze do pomocy ze przekierowałam domenę na DNS firmy i nie działa to jak należy, propagacja była w trakcie ale cześć serwerów już załapało niestety zamiast mojej strony miałam stronę pleska owej firmy "info" hehe i jak poprosiłam pomoc to nawet się zgodzili tylko ze nie potrafili wejsc na mojego zainstalowanego webmina bo twierdzili ze to u mnie jest kaszanka(teraz mam kilka domen i jakoś bez problemu mam własny serwer nazw)haha wejść na webmina mogłam nawet z telefonu ;D zdarzenie definitywnie skreśliło owa firmę... Pozdrawiam i na dzień dzisiejszy polecam ultimahost Edytowano Październik 28, 2011 przez chauwa (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2011 Również niedawno zakupiłem konto ovz.4096MB i jak na razie działa wszystko lepiej niż zakładałem. Odpowiedzi supportu błyskawiczne (mały problem z billingiem, nie serwerem), nawet w nocy. Zaskakuje też niska, jak na warunki polskie, cena. Polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spajder 6 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2011 Ja może klientem nie jestem ale chciałem potwierdzić że błyskawicznie odpisują na tickety Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2011 Opinia to nie jest, ale brak takiej informacji na stronie (ja jej przynajmniej nie widzę), a myślę że wielu to ciekawi i takie info na forum jest pożądane. Mianowicie: Można prosić o jakieś szczegóły techniczne serwerowni (zasilanie, łącza, zabezpieczenia itd.)? Tzn. co jest, a czego nie ma (i będzie lub nie będzie) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Październik 29, 2011 @is_wm chyba tego szukasz (google mi wynalazło, chyba jakiś niedokończony projekt): http://teredo.pl/new/o_firmie_infrastruktura.htm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomiz 25 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2011 dyski ssd są podzielone na partycje przy vps'ach czy każdy vps posiada swój indywidualny dysk ssd? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2011 Podzielona jest macierz zrobiona z dysków SSD :-) Nie przesadzajmy... 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
statnet 1 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2011 Można prosić o jakieś szczegóły techniczne serwerowni (zasilanie, łącza, zabezpieczenia itd.)? Tzn. co jest, a czego nie ma (i będzie lub nie będzie) Ultimahost.pl to wspólny projekt firm TEREDO oraz STATNET. Własne Datacenter oraz kilkuletnie doświadczenie w dziedzinie wirtualizacji zapewniają najwyższą jakość przy zachowaniu rozsądnych cen usług. Szczegóły na temat lokalizacji DC znajdują się pod adresem: http://ultimahost.pl/kontakt/o-firmie/datacenter Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spajder 6 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2011 Dzisiaj zamówiłem ovz.2048MB i dosyć szybko został aktywowany. Pierwsze wrażenie to miazga. Różnica w wydajności w porównaniu z VPSami, które znajdowały się na dyskach SATA i SAS jest naprawdę bardzo duża. Jednak myślę że jeszcze o wiele za wcześnie by coś więcej pisać. Za jakiś miesiąc powiem coś więcej, co myślę o ich usługach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UltimaHost.pl 53 Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2011 (edytowany) Przygotowaliśmy dla Was mini promocję, promującą nasz najwyższy pakiet na dyskach SSD z serii OpenVZ. ovz.4096 MB 8 GHz mocy CPU 4096 MB gwarantowanej pamięci RAM 40 GB powierzchni dyskowej 2000 GB transferu miesięcznego 99,9 % gwarantowanego uptime abonament standardowy: 109 zł / mięcznie Poniższe jednorazowe kody rabatowe uprawniają do 75% zniżki na pierwszą płatność za dowolny okres rozliczeniowy(1 miesiąca - 2 lat): wht-7NzqEaI.rM wht-HuOcrZJ4pX wht-XItRet1drP wht-1t0ZmJRQDf wht-UCPW2.2f2J wht-bwSBO0natE Szczegóły oferty: http://ultimahost.pl/vps/openvz Link do zamówienia: https://ssl.ultimahost.pl/manager/billmgr?func=register&welcomfunc=vds.order&welcomparam=price=31&project=1 Edytowano Listopad 12, 2011 przez UltimaHost.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ryba 33 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2011 Macie jakies nowe opinie o tej firmie? Interesuje mnie najbardziej jak sprawuja sie serwery vps na dyskach ssd z oferty http://ultimahost.pl/vps . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adi011 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2011 Miałem ovz-2048 ponad miesiąc temu i sprawował się dobrze. Nie miałem z nim żadnych problemów. Uptime był wysoki, przez 3 miesiące jedyna przerwa była zapowiedziana i trwała tylko kilkanaście minut. Z supportu skorzystałem tylko raz i odpowiedź była już po kilku minutach, Także ogólnie polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Łukasz Tkacz Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2011 Mam od jakiegoś czasu, śmiga jak szalony. Jedyne przerwy uptime jakie są to moje restarty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2011 U mnie nadal działa, bez problemów, uptime 43 dni, czyli odkąd mam. Polecam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ryba 33 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2011 Miałem ovz-2048 ponad miesiąc temu i sprawował się dobrze. Nie miałem z nim żadnych problemów. Uptime był wysoki, przez 3 miesiące jedyna przerwa była zapowiedziana i trwała tylko kilkanaście minut. Z supportu skorzystałem tylko raz i odpowiedź była już po kilku minutach, Także ogólnie polecam. Co Cie sklonilo do rezygnacji? Znalazles jakas ciekawsza oferte? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość xtd Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2011 Co Cie sklonilo do rezygnacji? Znalazles jakas ciekawsza oferte? Pewnie korzystał z promocji (90% znizki przez 3 msc). Ja także polecam (vps z ssd). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adi011 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2011 Co Cie sklonilo do rezygnacji? Znalazles jakas ciekawsza oferte? Tak jak kolega wyżej napisał - korzystałem z promocji 3 miesiące ze zniżką 90%, a później po prostu serwer przestał być mi potrzebny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomick 29 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2011 Również mogę pochwalić i w sumie polecić tą firmę. Dyski SSD dla VPSów to super sprawa jeśli chodzi o wydajność :-) No i oferta może być konkurencyjna względem pozostałych dostawców Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2011 Polecam rękami, nogami i czym tylko mogę. Obecnie nabyłem drugiego VPS, kontakt i współpraca układają się rewelacyjnie. Oby tak dalej! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zderki 43 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2012 Obecnie posiadam w ultimahost 16 szt VPS OVZ, większość od dość dawna. Co do działania - mniejsze serwery dziwnie reagują na obciążenie, ale podejrzewam, że winę za to ponosi raczej nieciekawa domyślna konfiguracja demonów wnoszona przez ISPmanagera. Support - rewelacja. Nie trzeba o nic prosić, sami potrafią wyjść z inicjatywą, jako klient w niewielu firmach czuję się tak dobrze. Padów nie zaobserwowałem. VPS na dyskach SSD to strzał w 10, a może nawet w 11. Planuję kolejne zakupy w Ultimahost i polecam (zwłaszcza, że zawsze coś można upolować w promocji). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Luty 1, 2012 W nocy z 26 na 27 stycznia nastąpiło podwojenie ilości CPU oraz pamięci dla nowych użytkowników oraz tych posiadających już VPSy w UH Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Łukasz Tkacz Zgłoś post Napisano Luty 1, 2012 No faktycznie coś mi się nie zgadzało, jakoś w htopie mało tej pamięci było użytej jak człowiek zerknął szybko na pasek Zaszaleli. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UltimaHost.pl 53 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2012 @theqkash zmianie uległa tylko ilość pamięci i transfer. Obie te wartości uległy podwojeniu, zgodnie z informacjami na naszej stronie: http://ultimahost.pl/aktualnosci/najnowsze/2011 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach