Litr 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2011 Backup sam robisz z tego co wiem W ofercie jest wymieniona "kopia bezpieczenstwa", wiec chyba nie ta robiona samodzielnie przez userow? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UltimaHost.pl 53 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2011 Kopia wewnętrzna(dostępna wyłącznie po kontakcie z supportem) wykonywana jest codziennie. Obecnie pracujemy nad systemem kopii, z których klient będzie mógł samodzielnie korzystać w ramach panelu zarządzania VPS'em. Możliwość przywrócenia całej kopii, lub jej fragmentów z ostatnich 3 dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Litr 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2011 Macie moze zamiar wprowadzic vps'y na xen'nie, z gwarantowanymi zasobami? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
que_pasa 5 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2011 (edytowany) Ja od kilku dni mam jaila (najsłabszy). Działa, łącze jest w porządku, ale pamiętem, że szybciej chodził XEN HVM u konkurencji, fs jakiś powolny, procesor tak celeron 300. Mam wrażenie jakby był freeze co jakiś czas na ułamek sekundy. Ogólnie to za krótko aby dokładnie się wypowiedzieć, restart też jakoś ostatnio musiał być patrzac na uptime. [root@vps ~]# time sh -c "dd if=/dev/zero of=ddfile bs=8k count=20000 && sync"20000+0 records in 20000+0 records out 163840000 bytes transferred in 3.764783 secs (43519110 bytes/sec) real 0m3.821s user 0m0.023s sys 0m0.265s Edytowano Lipiec 18, 2011 przez que_pasa (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Webb Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2011 @up ja na VPS'ie planu drugiego mam: pk3:/tmp# time sh -c "dd if=/dev/zero of=ddfile bs=8k count=20000 && sync" 20000+0 przeczytanych recordów 20000+0 zapisanych recordów skopiowane 163840000 bajtów (164 MB), 0,826024 s, 198 MB/s Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2011 (edytowany) Ja od kilku dni mam jaila (najsłabszy). Działa, łącze jest w porządku, ale pamiętem, że szybciej chodził XEN HVM u konkurencji, fs jakiś powolny, procesor tak celeron 300. Mam wrażenie jakby był freeze co jakiś czas na ułamek sekundy. Ogólnie to za krótko aby dokładnie się wypowiedzieć, restart też jakoś ostatnio musiał być patrzac na uptime. U mnie na matce ovz-02 jest uptime 10 dni i 11 godzin. Ten sam test na ovz.2048: # time sh -c "dd if=/dev/zero of=ddfile bs=8k count=20000 && sync" 20000+0 records in 20000+0 records out 163840000 bytes (164 MB) copied, 0.356893 s, 459 MB/s real 0m0.614s user 0m0.013s sys 0m0.411s Edytowano Lipiec 18, 2011 przez d.v (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UltimaHost.pl 53 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2011 Macie moze zamiar wprowadzic vps'y na xen'nie, z gwarantowanymi zasobami? Nie planujemy wprowadzenia do oferty VPS'ów opartych na wirtualizacji XEN. Ja od kilku dni mam jaila (najsłabszy). Działa, łącze jest w porządku, ale pamiętem, że szybciej chodził XEN HVM u konkurencji, fs jakiś powolny, procesor tak celeron 300. Mam wrażenie jakby był freeze co jakiś czas na ułamek sekundy. Ogólnie to za krótko aby dokładnie się wypowiedzieć, restart też jakoś ostatnio musiał być patrzac na uptime. Najniższe pakiety z serii jail zakładane są na dyskach SATA(ovz SAS / SSD, wyższe jail na SAS), stąd też mógł Pan trafić na moment w którym dyski dostały dużego obciążenia i mogły chwilowo mulić. Takie sytuacje nie zdarzają się często, stąd też proszę się nie zrażać, a sprawdzić jak VPS będzie się sprawował w dłuższym okresie czasu. Jestem ciekawy Pana opinii pod koniec okresu abonamentowego. Wydajność I/O to obecnie największa bolączka serwerów współdzielonych, stąd też jako jedni z pierwszych na świecie zaczynamy oferować serwery VPS oparte na dyskach SSD. W chwili obecnej dyski SSD dostępne są dla wyższych pakietów OpenVZ, zaś do końca wakacji pozostałe wirtualizacje oraz hosting dedykowany doczekają się wdrożenia tej technologii. Do końca września planujemy modernizacje serwerów z dyskami SATA, zastępując je dyskami SAS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pantheon 9 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2011 Witam, Nie mogę znaleść odnośnika "O nas" lub "O firmie" - chyba że DC mieści się w Bydgoszczy - można prosić trochę informacji na temat łącz / IP testowe etc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2011 http://ultimahost.pl/kontakt/o-firmie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2011 (edytowany) Nie mogę znaleść odnośnika "O nas" lub "O firmie" - chyba że DC mieści się w Bydgoszczy - można prosić trochę informacji na temat łącz / IP testowe etc? Nie w Bydgoszczy, ale w Łodzi. Teredo DC. IP testowe: 91.205.74.1Poza tym zawsze warto dopytać się o wszystko bezpośrednio u źródła Edytowano Lipiec 19, 2011 przez wood (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zderki 43 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2011 Opinia po miesiącu współpracy - zakupiłem VPS (na dyskach SSD), mogę zatem parę słów recenzji dorzucić: - szybkość - rewelacja, nieco wolniej z TPSA (27-29ms), ale z Netii, czy Vectry (9-15ms) - błyskawica - niezawodność - przez miesiąc 0 padów, najpierw podejrzewałem, że coś jest nie tak, ale to mój bind się lekko wysypał , niemniej nie zawracałem głowy administratorom tylko namierzyłem problem i skoro był u mnie to nie mam uwag - uptime w pełni zadowalający - kontakt - nie musiałem testować, niemniej w panelu informacje o planowanych pracach itp. znalazłem - cena - bardzo dobra Podsumowując - kupiłem w ultimahost jeszcze jednego VPS i mam zamiar trochę na nich popracować. Zdecydowanie polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość xtd Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2011 Miło mi słyszeć, iż nasza oferta spotkała się z takim zainteresowaniem, w związku z tym przygotowaliśmy dla Was specjalny bonus. Poniżej kod rabatowy, który: 1. Uprawnia do zniżki 90% na abonament przez pierwsze 2 miesiące dla pakietów ovz.512MB i ovz.1024MB 2. Uprawnia do zniżki 90% na abonament przez pierwsze 3 miesiące dla pakietów ovz.2048MB i ovz.4096MB 3. Zapewnia dożywotnią zniżkę 10% na abonament dla pakietów ovz.512MB, ovz.1024MB, ovz.2048MB i ovz.4096MB Kod rabatowy: OVZ_START_WHT Czy dla usług hostingu dedykowanego też można liczyć na "specjalne" kody promocyjne dla WHT? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UltimaHost.pl 53 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2011 Czy dla usług hostingu dedykowanego też można liczyć na "specjalne" kody promocyjne dla WHT? Aktualnie mamy aktywną promocję 3 miesiące za 50% ceny na usługę Hosting Dedykowany dostępną dla wszystkich użytkowników: http://ultimahost.pl...ting/dedykowany Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bjN 30 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2011 Każda zniżka jest przypisana do osobnego kodu rabatowego, tak? Czyli 1kod - 1VPS / jedna osoba może zabrać kilka serwerów VPS z zniżką. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UltimaHost.pl 53 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2011 W aktualnej promocji można zamówić kilka serwerów VPS ze zniżką 90% na pierwszy miesiąc użytkowania serwera - przy zamówieniu każdego VPS należy podać kod rabatowy. Promocja kończy się 31 lipca. Pozostało tylko 11 kodów rabatowych. http://ultimahost.pl/vps/openvz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bjN 30 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2011 Bo ja zamówiłem ale wcześniej nie patrzyłem tutaj, że jest temat o Państwa firmie. Chodzi mi dokładniej o 1. Uprawnia do zniżki 90% na abonament przez pierwsze 2 miesiące dla pakietów ovz.512MB i ovz.1024MB Z kodem rabatowym: "OVZ_START_WHT" jest jeszcze możliwość? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
goompas 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2011 Ile czasu będzie obowiązywała promocja dla wht? Pytam ponieważ za kilka dni wyjeżdżam na kilka 2-3 tygodnie i bez sensu byłoby kupować coś i nie użytkować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2011 Ile czasu będzie obowiązywała promocja dla wht? Pytam ponieważ za kilka dni wyjeżdżam na kilka 2-3 tygodnie i bez sensu byłoby kupować coś i nie użytkować. Promocja kończy się 31 lipca. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
goompas 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2011 Ale z tego co rozumiem to tyczy się tej ograniczonej liczbowo promocji na stronie a mi chodziło o ta dla wht.. Chyba, że obie są traktowane jednakowo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dawid Sz. 98 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2011 Jednakowo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ogame.net.pl 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2011 Zdecydowałem się na dzierżawę VPSa ovz.2048MB (poniżej 80 zł w promocji z kodem) Przesiadka z dedyka celerona 1200 kimsufi w ovh. (powyżej 120 zł na starym pakiecie - teraz z 80 zł) Różnica kolosalna. Mam obciążający skrypt, shitowy dedyk wysiadał przy 60-80 requestach, ten robi mi 3x tyle bez żadnej zadyszki. W tej cenie nie znalazłem nic lepszego. Pingi z ovh ~52 teraz na vpsie z ultimahost ~32. Na pewno duży plus, że 1 miesiąc 90% taniej to można potestować. Na razie 1 dzień na tym działam więc nie jestem kompetentny wypowiadać się pod względem supportu czy niezawodności ale stosunek ceny do parametrów oceniam celująco Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arkadiusz N 46 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2011 I znowu VPSy zaliczyly zgona... Uptime 10h, wszystkie moje 3 vpsy na maszynie ovz4 padły. I cała włączona infrastruktura klientów poszła się pieprzyć.. Gdyby nie ta promocja to nie było by mnie w tej firmie. Jak na razie cena mnie jedynie zachęca. A w tym momencie moja opinia jest negatywna. I to już nie jest pierwszy pad serwerów... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
edwarpan 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2011 Kiedy można liczyć na podobną promocję na VPS co miesiąc temu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2011 Kiedy można liczyć na podobną promocję na VPS co miesiąc temu? Została uruchomiona dzisiaj nowa promocja. 80% taniej przez pierwszy miesiąc. Szczegóły na stronie: http://ultimahost.pl/vps/openvz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UltimaHost.pl 53 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2011 Znów konta wirtualne do góry ? VPS za pół darmo dają a konta wirtualne ciągle w górę Ceny pakietów hostingu podstawowego nie uległy zmianie(host.5GB i host.10GB). Natomiast host.15GB i host.25GB zostały rozszerzone dość mocno pod względem funkcjonalności jak i nacisku na wydajność i stabilność. W obecnej konfiguracji, w/w pakiety są w stanie zaoferować wydajność na poziomie hostingu dedykowanego, za ułamek jego ceny. Jest to usługa przeznaczona dla osób wyproszonych z zwykłego hostingu, stąd też ta cena. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach