Adami 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2010 Witam, Zainstalowałem na serwerze panel VHCS. Wszystko fajnie działa oprócz proftpd. A dokładniej tworze konto ftp w panelu VHCS gdzie wszystko w mysql się zapisuje ładnie picuś glancuś lecz gdy chce się połączyć z serverem FTP w TC wywala mi informacje: "Przekroczony czas połączenia!" proftpd jest dobrze skonfigurowane pod względem łączenia się do mysql. Ponoć Proftpd jest uruchomione a wydaje się jak by leżało? ktoś może już się spotkał z takim czymś? Proszę o pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2010 Witam, Zainstalowałem na serwerze panel VHCS. Wszystko fajnie działa oprócz proftpd. A dokładniej tworze konto ftp w panelu VHCS gdzie wszystko w mysql się zapisuje ładnie picuś glancuś lecz gdy chce się połączyć z serverem FTP w TC wywala mi informacje: "Przekroczony czas połączenia!" proftpd jest dobrze skonfigurowane pod względem łączenia się do mysql. Ponoć Proftpd jest uruchomione a wydaje się jak by leżało? ktoś może już się spotkał z takim czymś? Proszę o pomoc. logi co mówią ? masz odblokowane porty standardowe dla ftp i pasywne na firewallu ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adami 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2010 Jak by logi mówiły to by było dobrze a w logach nic nie widać... jeżeli chodzi o porty to nie ma żadnego firewalla a porty są odblokowane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2010 netstat -tapun Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
art3c 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2010 Ja się spotkałem z tym problemem ale w IspCP (czyli w forku VHCS'a). Problem był w błędnym pliku konfiguracyjnym do ProFtpd (jeden moduł był ładowany dwa razy). Najlepiej zrestartuj ręcznie serwer ftp, wywali błąd (jeśli to jest to co myśle) i popraw plik konfiguracyjny. Pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2010 Poszukaj pliku modules.ini i sprawdź czy Postgres masz zakomentowane. Ja miałem tak, że po prostu próbował ładować dane z Postgres, a używałem MySQL i odrzucał połączenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach