Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Adami

VHCS i proftpd

Polecane posty

Witam,

Zainstalowałem na serwerze panel VHCS.

Wszystko fajnie działa oprócz proftpd.

A dokładniej tworze konto ftp w panelu VHCS gdzie wszystko w mysql się zapisuje ładnie picuś glancuś :) lecz gdy chce się połączyć z serverem FTP w TC wywala mi informacje: "Przekroczony czas połączenia!" proftpd jest dobrze skonfigurowane pod względem łączenia się do mysql.

Ponoć Proftpd jest uruchomione a wydaje się jak by leżało? ktoś może już się spotkał z takim czymś?

Proszę o pomoc.

Witam,

Zainstalowałem na serwerze panel VHCS.

Wszystko fajnie działa oprócz proftpd.

A dokładniej tworze konto ftp w panelu VHCS gdzie wszystko w mysql się zapisuje ładnie picuś glancuś :) lecz gdy chce się połączyć z serverem FTP w TC wywala mi informacje: "Przekroczony czas połączenia!" proftpd jest dobrze skonfigurowane pod względem łączenia się do mysql.

Ponoć Proftpd jest uruchomione a wydaje się jak by leżało? ktoś może już się spotkał z takim czymś?

Proszę o pomoc.

logi co mówią ?

masz odblokowane porty standardowe dla ftp i pasywne na firewallu ?

Jak by logi mówiły to by było dobrze a w logach nic nie widać... jeżeli chodzi o porty to nie ma żadnego firewalla a porty są odblokowane.

Ja się spotkałem z tym problemem ale w IspCP (czyli w forku VHCS'a).

Problem był w błędnym pliku konfiguracyjnym do ProFtpd (jeden moduł był ładowany dwa razy). Najlepiej zrestartuj ręcznie serwer ftp, wywali błąd (jeśli to jest to co myśle) i popraw plik konfiguracyjny.

Pozdro

Poszukaj pliku modules.ini i sprawdź czy Postgres masz zakomentowane. Ja miałem tak, że po prostu próbował ładować dane z Postgres, a używałem MySQL i odrzucał połączenia.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować