Adris 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2010 Witajcie, ponieważ, jestem zielony w temacie dedyków itd, a chciałem się brać za dośc rozmachły projekt, chciałbym was prosić o doradzenie mi czy w ogóle jest sens kupna dedyka, a jak jest to jakiego. Do dyspozycji mam Fundusz 500zł rocznie około może ciut wiecej. A projekt ma obejmować Strona www ( php fusion ) Kolejna Strona Php Fusion Konta E-mail ( około 20 ) na domenie tej samej Kilka For dyskusyjnych Serwery głosowe ( do komunikacji głosowej (Ventrillo, teamspeak ) Chaty ( 2-3 ) online Ruch nie bedzie duży, ponieważ to na potrzeby liceum Dokładnie pojekt miał wyglądać tak Nowa strona WWW ( www.zs-szczawno.pl ) Strona CeramikBand ( zespół orkiestry ) ( www.ceramik-band.zs-szczawno.pl ) Konta E-mail dla każdego z nauczycieli ( imie@zs-szczawno.pl ) Miejsce na fora dyskusujne każdej z klas ( np. www.klasa.zs-szczawno.pl ) Serwery głosowe ( do komunikacji głosowej (Ventrillo, teamspeak ) wspólne chaty online z nauczycielami, oraz główny z innymi uczniami tak wiec Zgadzam się na przedstawianie ofert przez firmy hostingowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
^^KaMaZZ~.^ 154 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2010 Hmm, niski ten budżet jak na chęci kupna dedyka (patrząc na te 500 zł już myślałem, że dopiszesz 'miesięcznie', wtedy miałbyś spore pole do popisu). Myślę, że pod taki projekt w zupełności wystarczy jakiś mniejszy VPS, do 500 zł rocznie powinieneś coś znaleźć, a żeby sobie ułatwić dopisz w temacie, że 'Zgadzasz się na przedstawianie ofert przez firmy hostingowe', gdyż domyślnie, zgodnie z regulaminem jest to zabronione Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2010 Te 500 złotych rocznie to naprawdę mało na Dedyka, może jakiś tańszy VPS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2010 Jeśli jeszcze w dodatku oczekujesz oferty managed a nie root to nawet VPSa w tym przedziale cenowym nie znajdziesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach