BartoLL 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2010 Witam !! Posiadam dość dobrego VPS'a i chciałbym założyć swoje radio Ale nie widziałem żadnego poradnika jak postawić serwer shoutcast. Mógłbym postawić go na Linuxie przez shella ?? I czy ktoś ma poradnik krok po kroku?! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kopaczka Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2010 Ściągasz paczkę http://yp.shoutcast.com/downloads/sc1-9-8/sc_serv_1.9.8_Linux.tar.gz rozpakowujesz, chmod +x dajesz na sc_serv Następnie edytujesz config według własnych potrzeb sc_serv.conf Odpalasz ./sc_serv i działa Jeżeli chcesz non stop to na screenie. W sumie wszystko masz opisane w pliku readme.txt w archiwum Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BartoLL 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2010 Witam !! Posiadam dość dobrego VPS'a i chciałbym założyć swoje radio Ale nie widziałem żadnego poradnika jak postawić serwer shoutcast. Mógłbym postawić go na Linuxie przez shella ?? I czy ktoś ma poradnik krok po kroku?! Napisałem ;P Linux. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kopaczka Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2010 To podaj dystrybucje. np Debian, fedora, ubuntu, centos, slackware itp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raffuss 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2010 Ha! Napisałem ostatio dośc szczegółowy poradnik ale w chwili obecnej przenoszę swojego bloga z nędznego WP gdzie indziej i trzeba ciut poczekać.. w sensie parę dni.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BartoLL 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2010 Mam jeszcze 1 pytanko Jak dodać teraz autopilota i eRDS ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BartoLL 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2010 A więc ... mam mały problem Mianowicie tak.. serwer działa, wszystko super ale nie przesyła danych na serwer. Dlaczego ?? Może ktoś mi powiedzieć gdzie popełniłem błąd? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kopaczka Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2010 Może się źle połączyłeś? Czym nadajesz ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BartoLL 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2010 Winamp xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2010 Nie próbujesz przypadkiem z winampa nadawać AC3 do serwera postawionego na Linuksie, który ac3 nie za bardzo obsługuje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raffuss 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2010 Głupie pytanie.. a jesteś podłączony? ;-) jeśli się nie łączy, znaczy albo nie ten kodek, albo błędne dane do podłączenia.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BartoLL 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2010 Raffuss... bardzo głupie pytanie Tak byłem podłączony i już wiem o co chodziło Miałem wybrane ACC+ i dlatego nie działało:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2010 Raffuss... bardzo głupie pytanie Tak byłem podłączony i już wiem o co chodziło Miałem wybrane ACC+ i dlatego nie działało:P Wiedza na temat Serwerów Shoutcast jest banalnie prosta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Styczeń 17, 2010 @lolek - ale jakoś ciężko o jakieś wyczerpujące tutki w necie o tym. Nigdzie nie mogę znaleźć info o eRDS i AutoPilot - dla serwera shoutcast na własnym VPS. Pomożecie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Styczeń 17, 2010 @lolek - ale jakoś ciężko o jakieś wyczerpujące tutki w necie o tym. Nigdzie nie mogę znaleźć info o eRDS i AutoPilot - dla serwera shoutcast na własnym VPS. Pomożecie? eshoutcast.info tu znajdziesz naprawdę dużo rzeczy na temat Shoutcast i Sc_Trans Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
denis94 0 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2010 poprałem rozpakowałem i skonfigurowałem lecz przy próbie włączenia otrzymuję błąd: -bash: ./sc_serv: No such file or directory co jest nie tak ? pliki znajdują się na serwerze bo widze je w WinSCP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2010 -bash: ./sc_serv: No such file or directory Komunikat bash mówi ci o tym że niema pliku sc_serv zrób screena z konsoli ssh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
denis94 0 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2010 No właśnie ale pliki są Oto screen robiłem według poradnika podanego przez kolegę z trzeciego postu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2010 Wpisz w konsoli chmod 777 sc_serv i teraz odpal ./sc_serv Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
denis94 0 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2010 zrobiłem: Zawartość katalogu /home/shoutcast/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2010 Wklej wynik polecenia cat /etc/fstab Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
denis94 0 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2010 36192:/home/shoutcast# cat /etc/fstab proc /proc proc defaults 0 0 none /dev/pts devpts rw 0 0 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2010 To jest VPS czy konto shellowe? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
denis94 0 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2010 vps z webtropia.com kiedyś już były na nim instalowane shoutcasty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
denis94 0 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2010 post pod postem bo nie mogę zedytować Okazało się, że nie posiadam shella. Co w takim wypadku powinienem zrobić? Niddy nie miałem do czynienia z shellem bo nie był mi do niczego potrzebny. Prosze o pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach