sz4kal 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2010 Witam Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość Zarejestrowania domeny *.pl która fizycznie znajdowała by się na zagranicznym serwerze najlepiej w UK ? Jeżeli jest taka możliwość to czy mogę prosić o jakiekolwiek wskazówki Pozdrawiam sz4kal Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2010 czyli, z tego co zrozumiałem, strona, na którą będzie "wskazywać" ta domena, ma być na serwerze poza Polską? jeśli o to chodzi, to tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sz4kal 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2010 Tak strona może być na serwerze poza Polską, Domena też ma być poza polską, tylko nazwa która kończy się na *.PL i *COM.PL Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2010 jakim cudem domena może być poza Polską? nie rozumiem tego. masz na myśli zagranicznego rejestratora? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2010 Tak strona może być na serwerze poza Polską, Domena też ma być poza polską, tylko nazwa która kończy się na *.PL i *COM.PL Wykupujesz domenę u rejestratora, gdzie masz najtaniej. Potem szukasz serwerów w UK ( ) i delegujesz ją na ten serwer. Nie musisz szukać zachodniej firmy, aby tam kupić domenę PL. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sz4kal 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 8, 2010 Tak właśnie zrobiłem i dlatego stałem się zadowolonym klientem MZone Group Temat można zamknąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Laufer 0 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2010 Cześć, chciałbym dorzucic kilka pytan do tego watku. Jestem strasznym zoltodziobem wiec wybaczcie jesli beda naiwne. Nie do konca rozumiem co to jest ta delegacja. No bo tak. Kupuje sobie domene w jakiejs tam firmie (firmie A) w Polsce. I za przedluzanie tej nazwy - czyli jak rozumiem za to zeby taka nazwa byla zaklepana na moje dane - place co roku jakas kase. I jesli teraz wydeleguje te domene do jakiejs firmy za granica (firmy B ) to teraz bede placil za przedluzenie tej nazwy w firmie A czy B? Czy to moze nie ma zadnego znaczenia, domene przedluzam nadal w firmie A mimo ze ze jest wydelegowana do firmy B? Jesli tak to co w sytuacj gdy np w firmie A place wg mnie za duzo kasy za przedluzanie tej domeny i chce je sobie trzymac i przedluzac w w firmie B? Czy wtedy tez sie domene "deleguje" czy robi sie cos innego - przenosi, transferuje itd? Dzieki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kopaczka Zgłoś post Napisano Luty 15, 2010 Delegacja to zmiana dnsów. Za domenę płacisz tam gdzie ją kupiłeś nawet jak będzie wskazywała na dnsy innej firmy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Laufer 0 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2010 Dzieki. Pozdrawaim. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach