Guitar Guy 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2010 Witajcie! Zauważyłem dziś dziwną rzecz związaną z moją domeną .eu. Mam postawiony serwer DNS na VPSie i podpięte pod niego klika domen. Domeny .pl działają, ale z .eu dzieje się dziwna rzecz. Otóż po wejściu na adres domena.eu widzę moją stronę, natomiast po wejściu na adres www.domena.eu widzę zupełnie inną stronę. Może mi ktoś wytłumaczyć co jest grane? Pzdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2010 Pisząc to pytanie zaznajomiłeś się z: http://www.webhostin...-waszych-domen/? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Guitar Guy 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2010 Wydaje mi się, że nie potrzeba tych informacji, chciałem się dowiedzieć tylko co może być tego przyczyną, no ale ok: szymo.eu / ns1.meld.pl / ns2.meld.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wygodad 31 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2010 Wydaje mi się, że nie potrzeba tych informacji, chciałem się dowiedzieć tylko co może być tego przyczyną, no ale ok: szymo.eu / ns1.meld.pl / ns2.meld.pl sprawdz wpisy w DNS-ach ping domeny www.szymo.eu - daje IP 195.162.25.77 - Kylos natomiast odpytujac ns1.meld.pl o domene szymo.eu otrzymuje odpowiedz ze brak takiego rekordu, sprawdz poprawnosc wpisow w DNS-ach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2010 Wydaje mi się, że nie potrzeba tych informacji, chciałem się dowiedzieć tylko co może być tego przyczyną, no ale ok: szymo.eu / ns1.meld.pl / ns2.meld.pl Na moje oko źle skonfigurowany DNS. Brak wpisu dla samej domeny bez www jest www.szymo.eu. 86400 IN A 195.162.25.77 a nie ma np. szymo.eu. 86400 IN A 195.162.25.77 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Guitar Guy 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2010 Zmieniłem DNSy na mój stary serwer w vipwower i dalej jest ten sam problem, kiedyś było wszystko ok i teraz nagle coś się zwaliło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2010 Zmieniłem DNSy na mój stary serwer w vipwower i dalej jest ten sam problem, kiedyś było wszystko ok i teraz nagle coś się zwaliło. Oczywiście odczekałeś 48h na rozgłoszenie się zmian DNS-ów ? PS. Na vipower.pl są prawidłowe wpisy szymo.eu. 14400 IN A 91.200.34.235 www.szymo.eu. 14400 IN A 91.200.34.235 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach