Gość kucziapa Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2009 Witam Chcę pobrać plik na mojego VPS'a z serwera FTP, do serwera znam login i hasło ale jak wpisuje wget adres.serwera.pl/nazwapliku.rar to jest coś takiego Logging in as anonymous ... Login incorrect. a jak zrobić, żeby wyskoczył login i hasło ja wpisze te dane i sie pobierze. plik ma być pobrany do katalogu s1:/home/admin/backups Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nicon 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2009 Skorzystaj z klienta ftp (ftp hostname, podajesz login + hasło, get nazwa_pliku) - zapisze Ci do katalogu w którym jesteś. Bądź też klient graficzny - mc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2009 wget username:password@ftp://somedomain.com/reg/remotefilename.tar.gz ogólnie polecam google do takich spraw Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kucziapa Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2009 nie działa jest takie cos ftp> ?Invalid command wget username:password@ftp://somedomain.com/reg/remotefilename.tar.gz ogólnie polecam google do takich spraw wyskakuje coś takiego Resolving michalek... failed: Name or service not known. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2009 sprawdz dns i resolv.conf Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kucziapa Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2009 ok poradziłem sobie nicona sposobem dzięki wielkie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2009 wget username:password@ftp://somedomain.com/reg/remotefilename.tar.gz ogólnie polecam google do takich spraw Chyba raczej wget ftp://user:pass@adres.pl/katalog/plik.ext wtedy na pewno zadziała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach