Gość bigsmok Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2009 Witam. Posiadam VPS w Active Hosting (odkupiłem wraz w freeserv.pl) obecnie jakieś 30 kont jest ale dużo nie zzera bo to małe stronki... wszystko z początku było dobrze później według mnie zaczeło przycinać strony wolno się wczytują a na FTP nie mogę wejść (uzywam total commander) znajomy powiedział mi ze nie zostalo zoptymalizowane apache i mysql oczywiście zrobił mi to ;/ jednak no dalej przymula. Parametry: Serwer VPS procesor 2 rdzeniowy ram 358 System Uptime 39 Days, 10 Hours and 29 Minutes Uzytkowników: 87 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2009 i co niby mamy powiedzieć po tym opisie ? Może jakieś wykresy/statystyki/top, konfig apache, php, mysql ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2009 Zainstaluj na parę dni munin'a i sprawdź. Może serwer matka jest przeciążony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bigsmok Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2009 W sprawie jarosława mogę tylko przez GG rozmawiać tak więc prosze o podanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2009 Masakrycznie zamula (wchodziłem na tą stronę). Podaj staty htopa/topa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bigsmok Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2009 moze by ktoś powiedzial jak to dokładnie sprawdzić? jestem nowicjuszem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2009 wchodzisz do putty wpisujesz "htop" Jeśli wyskoczy komunikat, że nie masz takiego pakietu wpisujesz "aptitude get install htop" później znowu "htop" i wyskoczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2009 Sorry pomyłka!!! nie mogłem edytować, dlatego robię dubla:P wchodzisz do putty wpisujesz "htop" Jeśli wyskoczy komunikat, że nie masz takiego pakietu wpisujesz "aptitude install htop" później znowu "htop" i wyskoczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2009 Ma debiana, do tego zainstalowane htop. I ponad 100MB wolnego RAMu i nieobciążony procesor... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bigsmok Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2009 Owszem szybciej chodzi.. ale czy to będzie już na "zawsze' czy znowu jutro lub pojutrze zamuła będzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2009 Sprawdź obciążenie klientów. Monitoruj użytkowników. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Grudzień 25, 2009 Coś za coś, jeśli potrzebujesz monitoringu to płać pamięcią... Nie mówię, że trzeba cały czas go używać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Grudzień 25, 2009 a skąd wiesz że ma coś debianowego ? a jak ma centos ? pytaj następnym razem kogoś komu chcesz pomóc jaki ma system, teraz Ci się udało bo jest debian 4 Gdybym nie wiedział jaki ma system, to nie dawałbym mu takich wskazówek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach