nigraS 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2009 przysłali mi w wyjaśnieniu tylko ten link www.stopforumspam.com/ipcheck/91.204.162.95 adresy, które są tu zamieszczone wpisywałem do systemu Adder 6 Na forum Addera powiedziano mi, że jest to nie możliwe, by Adder wysyłał spam. Konto mam opłacone do wakacji, chcę zrezygnować z ich usług, poprosiłem, by odblokowali na moment konto by móc ściągnąć backup, odpisali, że odblokują po zapłaceniu 100zł. Czy mam jakieś szanse na odblokowanie? Co mógł bym do nich napisać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2009 A u kogo się hostujesz? (host.atm.pl ?) Z tego co pamiętam firma musi wydać backup bez opłat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2009 Użyczenie backup z konta kosztuje może 20 złotych ale chyba nie 100. Co to za firma? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2009 Z tego co pamiętam firma musi wydać backup bez opłat. A na jakiej to niby podstawie prawnej musi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2009 Backup jest własnością firmy do celów hmm strategicznych. Oczywiście jeszcze trzeba popatrzeć na regulamin. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nigraS 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2009 N3T5kY tak, to ta firma. Oni chcą bym zapłacił 100zł, za spam, do którego się nie przyznaję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2009 Oni chcą bym zapłacił 100zł, za spam, do którego się nie przyznaję. Zazwyczaj użytkownik się nie przyznaje do tego, że jego superhiperwypaśny skrypt np. w postaci niezabezpieczonego formularza kontaktowego, ewentualnie dziurawego jak ser szwajcarski CMS'a generuje spam, bo po jego podejściu do pisania aplikacji to po prostu o tym nie ma zielonego pojęcia, jak robić to bezpiecznie. Ale po głębszej analizie linka, który podałeś, to może tu nie chodzi o spam mailowy... a o StopFORUMspam - czyli spam forumowy, do którego się tu przyznałeś, używając addera. Bo wysyłanie linków na (także lekko dziurawe) fora dyskusyjne, to też jest SPAM. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2009 N3T5kY tak, to ta firma. Oni chcą bym zapłacił 100zł, za spam, do którego się nie przyznaję. Nie wydaje mi się aby to była firma, nie widzę żadnych danych firmy na stronie. Chyba, że przeoczyłem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2009 Nie wydaje mi się aby to była firma, nie widzę żadnych danych firmy na stronie. Chyba, że przeoczyłem. http://www.host.atm.pl/info_pages.php/pages_id/6 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach