Krisu 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2009 Moje wymagania: Powierzchnia dyskowa co najmniej 6GB mile widziane jednak jest 10GB. Transfer miesięczny od 30GB. Możliwość parkowania co najmniej 3 domen. Możliwość założenia co najmniej 3 użytkowników ftp z wydzieleniem do konkretnego katalogu. Możliwość założenia co najmniej 3 kont pocztowych wraz z aliasem dla każdego. Bazy danych mysql w ilości 5 lub więcej. Obsługa PHP 4, PHP 5, Cron Bezpłatna pomoc techniczna Wskazania sub/domen na osobne katalogi Biblioteka GD i CURL Oczywiście nie chcę żadnych ograniczeń na wielkość plików itp. Opcja SSH nie jest konieczna. Szukam serwera w miarę dobrej reputacji, mogą zdarzać się drobne usterki, np godzinna awaria serwera raz w miesiącu lub godzinach nocnych, jednak by usterki były sprawnie usuwane. Czyli uptime na poziomie 97-99%. Jestem gotów zapłacić 150 zł za rok. Interesują mnie również zagraniczne oferty. To chyba tyle, proszę o doradzenie mi w sprawie wyboru hostingu, z góry dziękuję. Firmy hostingowe mogą składać swoje oferty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2009 Zapraszam do zapoznania się z nasza ofertą, niestety 150 złotych na rok dla tych parametrów to trochę mało, ale krótko co oferujemy: SW8000 Pojemność konta: 8 GB Miesięczny transfer 120 GB ( w opcji z promocją nielimitowany) Darmowa domena (pakiet w promocji SW8000 przy zapłacie na rok z góry) Nielimitowane opcje takie jak: SQL, FTP, Domeny, Subdomeny, CRON JOBS itd. Link do ofert: http://mzone.pl/sharehosting.html Link do oferowanego produktu: http://mzone.pl/sw8000.html Cena niestety trochę wyższa niż podałeś: 219 złotych/rok Support: Chat, Ticket, Telefon Średni odpowiedzi poprzez ticket około 1h (liczony w godzinach od 10:00 - 22:00) Czas odpowiedzi poprzez chat: 1 minuta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2009 Zapraszam do zapoznania się z ofertą GlowaNET.pl Taka pojemność dostępna jest od Pakietu Light. Parametry takie jak Pan oczekuje, SSH również jest dostępne. http://www.glowanet.pl/hosting.html Pozdrawiam Adam Głowiński Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2009 Krótko i konkretnie: MasterNET.pl opcja PROFESSIONAL spełnia wszystkie wymagania w zakładanym budżecie. Hosting od ponad 5-ciu lat na rynku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2009 Zapoznaj się z ofertą pakietu MediumPack+ z Hekko.pl. Za 140 zł netto/rok otrzymasz 6GB powierzchni i 30GB transferu na szybkim serwerze w Polsce. W razie pytań zapraszam do kontaktu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
guziec 109 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2009 Konto Medium: Przestrzeń dyskowa 6 GB Transfer 30 GB/miesiąc Cena brutto 149 zł/rok Wszystko jest - GD, CURL jedynie nie ma PHP w wersji 4 (jest jedynie 5), ale może da się coś zrobić - zapraszam do przetestowania. Limitów na liczbę domen, baz danych, emaili nie ma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2009 Woooha! Ale pojechali : ) Bartosz - rzeczywiście, ta zmiana w regulaminie robi swoje : ) Nie ma to jak cały wątek w ofertach... "bo autor wyraził taką prośbę" Ale to wszystko po to, by forum było "czyściejsze", no nie? : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2009 Woooha! Ale pojechali : ) Bartosz - rzeczywiście, ta zmiana w regulaminie robi swoje : ) Nie ma to jak cały wątek w ofertach... "bo autor wyraził taką prośbę" Ale to wszystko po to, by forum było "czyściejsze", no nie? : ) Czepiasz się.. Teraz wątki w tym dziale dzielą się na takie gdzie autor poprosi o oferty firm i od góry do dołu będą tylko wypowiedzi firm (jak tu) i wątki gdzie "koledzy" będą polecać swoje.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2009 Tak dzielą się na tych co czytają regulamin i tych co nie. Robi się śmietnik większy niż przedtem. EOT Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artur 4x4 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2009 Jak dla mnie to nie śmietnik, ktoś potrzebuje pomocy i zwraca się z tym na forum hosting->Prośba. Tyle jest teraz reklam w necie, że google łapie już niewiadomo co i trzeba się naoglądać niewiadomo czego, aż głowa boli! Z mojego doświadczenia mogę polecić usługi K2 Internet. Przejrzyj sobie tą stronkę. Ostatnio K2 pracuje dla TravelPlanet i Audioteka. Tu na forum nawet ktoś coś pisał apropo audioteki o znakach wodnych. I widziałem artykuł o tych znakach w computer world top 200. O pojemność dyskową nie musisz się martwić, będzie. Jeżeli chodzi o usuwanie usterek, zawsze masz kontakt telefoniczny z administratorem w razie potrzeby, a umowa o SLA będzie regulowała dostępność, nawet tą najwyższą (HA). Nie emigruj za granice, w Polsce też coś się znajdzie . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2009 Kolejny post o K2. Czy można coś z tym nachalnym marketingiem zrobić ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artur 4x4 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2010 Nie wiem czemu tak się oburzasz, człowiek napisał konkretne wymagania co do dostawcy hostingowego, więc potrzebuje takiego dostawcy, który będzie miał indywidualne podejście do klienta. Ja jestem za tym aby nie uciekać za granicę tylko zostać w Polsce, więc poleciłem K2 Internet, jest to firma, która ma indywidualne podejście do klienta. Znacie inne takie firmy? Jeżeli tak to napiszcie, kolega na pewno skorzysta z tego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2010 Nie wiem czemu tak się oburzasz, człowiek napisał konkretne wymagania co do dostawcy hostingowego Napisał też widełki cenowe - 150zł/rok, a za to raczej w k2 mu nie zasponsorują klastra HA. PS: Czemu odgrzewasz kotlety? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2010 Nie wiem czemu tak się oburzasz, człowiek napisał konkretne wymagania co do dostawcy hostingowego, więc potrzebuje takiego dostawcy, który będzie miał indywidualne podejście do klienta. Ja jestem za tym aby nie uciekać za granicę tylko zostać w Polsce, więc poleciłem K2 Internet, jest to firma, która ma indywidualne podejście do klienta. Znacie inne takie firmy? Jeżeli tak to napiszcie, kolega na pewno skorzysta z tego. Takich firm mających indywidualne podejście do klienta jest setki, jeśli nie tysiące. Proponujesz pozostać w Polsce, jasne tyko że większość firm ma serwery za granicą. OVH we francji, Masternet w Niemczech, My mamy w UK. Niewielka ilość firm ma serwery w Polsce jak np. Hekko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artur 4x4 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2010 przecież to jest jasne że większość polskich firm ma serwery nie tylko w Polsce. Chodziło mi o polskie firmy. Co do odgrzewania kotletów, to już temat jest zamknięty? Bo nie rozumiem. O jaki kotlet Ci chodzi? ... że K2 ma podejście indywidualne do każdego klienta? czy o to że temat już nieaktualny? Możesz mi powiedzieć jakie znasz firmy z indywidualnym podejściem do klienta? bo nie mogę naleźć, ale chodzi o takie które się specjalizują w tym a nie dodatkowo oferują takie podejście Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2010 Możesz mi powiedzieć jakie znasz firmy z indywidualnym podejściem do klienta? bo nie mogę naleźć, ale chodzi o takie które się specjalizują w tym a nie dodatkowo oferują takie podejście A co to za różnica? Jeśli do mnie zadzwoni klient, to nic nie szkodzi aby przygotować ofertę specjalnie dla niego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2010 Możesz mi powiedzieć jakie znasz firmy z indywidualnym podejściem do klienta? bo nie mogę naleźć, ale chodzi o takie które się specjalizują w tym a nie dodatkowo oferują takie podejście Każda firma, z wyjątkiem molochów typu Home, Nazwa, OVH itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2010 OVH To zależy ile zapłacisz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2010 To zależy ile zapłacisz Nie wiem, jeszcze nie miałem potrzeby korzystania z ich usług. Jednak pewnie masz rację, bogatszy klient to nasz klient Chodziło mi o polskie firmy. MZone Group jest Angielską firmą, to już jesteśmy BE, bo to nie Polska firma? Jakie to ma znaczenie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artur 4x4 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2010 No cóż nawet przeciętny człowiek wie, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2010 No cóż nawet przeciętny człowiek wie, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.... Czy to jakaś aluzja do naszych usług? Nie rozumiem Twojej odpowiedzi, chyba że nie dotyczy mojego poprzedniego postu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artur 4x4 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2010 A co to za różnica? Jeśli do mnie zadzwoni klient, to nic nie szkodzi aby przygotować ofertę specjalnie dla niego. To było odnośnie tej wypowiedzi, można to też porównać to tego że system okienkowy nigdy nie dorówna w serwerowaniu systemowi który skupia się wyłącznie na hostowaniu, np unix freebsd. To jest moje zdanie, jakie jest wasze? Odgrzewamy dalej tego kotleta? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Luty 1, 2010 To jest moje zdanie, jakie jest wasze? Odgrzewamy dalej tego kotleta? Wole kebaby, ale świeże. Wracając do tematu, rozumiem że od teraz na stronach hosterów jak będzie napis "podchodzimy indywidualnie do każdego klienta", to jest ok ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artur 4x4 0 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2010 Jadłem kiedyś kebaby u turka w Niemczech, ale oni robią niezłe kanapki 8). Wpisz sobie w google: "Podchodzimy indywidualnie do każdego klienta." takie zdanie to już jest w większości firm, często poprzedzane słowem: "...ale również ..." . Czyż nie lepiej jest wybrać firmę, która skupia się na sposobie podejścia który nas interesuje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach