monday 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 19, 2009 Witam, W home (niestety jeszcze mam tam serwer) mam problem z bezpośrednimi (przyjaznymi?) linkami w wordpress. Muszę zmieniać .htaccess i vars.php w katalogu wp-includes aby działały. Tak jest też u innych operatorów czy tylko w home? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Grudzień 19, 2009 Jak miałem bloga to u 3 różnych dostawców nie bylo z tym problemu ( active-hosting, ovhost i ionic) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojtek123 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2009 Zawsze musisz dopisać regułki do htaccess aby śmigały przyjazne linki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
^^KaMaZZ~.^ 154 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2009 Zawsze musisz dopisać regułki do htaccess aby śmigały przyjazne linki. W WP nie trzeba tak wydziwiać, gdyż każde zapytanie do strony leci przez index.php, gdzie tam adresy są rozpoznawane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2009 W WP nie trzeba tak wydziwiać, gdyż każde zapytanie do strony leci przez index.php, gdzie tam adresy są rozpoznawane A jak chcesz poinformować serwer, że każdy request ma przekazywać do index.php a nie szukać pliku na serwerze, jak nie przez utworzenie w pliku .htaccess regułki to wymuszającej? PS: Nie wszystko jest routowane przez index.php. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
^^KaMaZZ~.^ 154 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2009 Wszystko prócz zapytań do faktycznie istniejących plików i folderów, tak jak u mnie na WP .htaccess na to wskazuje RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] PS: Wiem o tym, że jakakolwiek regułka musi być, ale mój post był odpowiedzią na to: 'Zawsze musisz dopisać regułki do htaccess aby śmigały przyjazne linki.', co w moim przekonaniu znaczyło, że każda zmiana linków w WP jest równoznaczna ze zmianą zawartości .htaccess Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach