shoot 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2009 Witam, Chciałem założyć własną stronę www....pl i najkorzystniejszą ofertę posiada właśnie MasterNet.plCzy aby założyć tam konto i wykupić domenę trzeba mieć ukończone 18 lat?Starałem się wyszukać odpowiedzi w regulaminie ale nie znaazłem.Proszę o pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2009 Nie Tzn nie wiem, może Adrianowi to nie odpowiada... ale nie sądzę ;P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2009 Można za wiedzą/zgodą rodziców/opiekunów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shoot 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2009 Tak więc założyłem tam konto podając przy rejestracji wszystkie moje dane. Przy opcji zamawiania domeny jest linijka: Abonent domeny (dane adresowe zgodne z dowodem osobistym), oraz pola do wypełnienia: NIP, REGON. Czy nie mogę zamówić tam domeny z powodu braku pełnoletności czy poprostu powinienem pominąc te pola?"Można za wiedzą/zgodą rodziców/opiekunów." CZyli w jaki sposób powinienem to zaznaczyć miejąc zgode? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2009 Nie lepiej zamówić domenę na starszego pełnoletniego brata lub siostrę, ewentualnie na rodziców? Mam 16 lat i domeny w MasterNet.pl mam na swoją starszą siostrę. Dlaczego siostra a nie rodzic? Sam nie wiem Tak wyszło... Jak ja szukałem odpowiedzi na pytanie, czy ja jako niepełnoletni mogę zarejestrować domenę, znalazłem wiele odpowiedzi, że są problemy później przy sprzedaży takiej domeny. Czy to prawda czy nie - niech głos w tej kwestii zabierze ktoś bardziej obeznany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2009 Zaznacz okienko "osoba prywatna" a nipu i regon nawet nie będziesz mógł wpisać. Po prostu poinformuj rodziców, że rejestrujesz domenę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shoot 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2009 Dzięki za odpowiedź, domena już zamówiona Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach