Gość thetox Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2009 Witam czy jest jakiś sposób na atak typu ddos mam na serwerze Fail2Ban zainstalowane, a już 3 raz w ciągu dwóch tygodni, mój serwer padł atakiem ddos Mój admin który administruje serwerem powiedział ze nie ma ochrony na ddosa, a ja już szału dostaje na te ataki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2009 Przed DDoSem nie ma skuteczniej ochrony. Szukaj na forum! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość thetox Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2009 szukałem nie ma nic ciekawego atak trwa nadal od 18:15 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2009 A jesteś pewien, że to DDoS ? Bo bardzo często ludzie rzucają na wiatr to określenie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość thetox Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2009 Tak jestem pewien. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2009 Skoro jesteś pewien... jejku czemu ze mnie taki niedowiarek () Przed DDoSem skutecznie się nie obronisz... więc wiesz warto albo nie denerwować ludzi, albo zawierzyć w boga. Ale jeżeli jednak się mylisz to są takie czarodziejskie narzędzia a raczej moduły do apache czy tam innych wynalazków np. mod_qos, mod_evasive... Z naciskiem na ten 1. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość thetox Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2009 co to za moduły pomogą nie co przed atakiem ddos? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2009 Problematyka jest taka że DDoS = generowanie dużego ruchu, i nie ma jak się obronić przed tym aby Twoje usługi normalnie działały (bo to jest właśnie przeciążenie ich). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
guziec 109 Zgłoś post Napisano Grudzień 19, 2009 Tak jestem pewien. A co zwraca polecenie: cat /proc/sys/net/ipv4/conf/*/rp_filter Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach