krk 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2009 Witam Trafił mi się taki przypadek, że kupiłem konto RS z punktami i zostałem oszukany, tzn ktoś włamał się na konto gościa z allegro i wystawił przedmiot, ja kupiłem i wysłałem przelew i oczywiście konta nie dostałem chodzi tu o nie małą kwotę 240zł co mogę zrobić w takim wypadku sprawę zgłosiłem do allegro ale na razie cisza możecie coś poradzić ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2009 Tu musisz zgłosić na Policję, pewnie będzie więcej oszukanych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2009 Kiedyś czytałem o Allegro, że przy kwotach niższych niż 300zł ciężko coś wskórać.. bo to jest niska szkodliwość, chyba, że kilku było takich oszukanych... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2009 Kiedyś czytałem o Allegro, że przy kwotach niższych niż 300zł ciężko coś wskórać.. bo to jest niska szkodliwość, chyba, że kilku było takich oszukanych... Bzdury. Policja załatwi sprawę. Kiedyś nie chcieli mi wysłać telefonu za 100zł. (kupowany na szybko, potrzebowałem telefonu) Gościu kombinował że ma jakieś problemy... Jedna wizyta na komisariacie i telefon za kilka dni przyjechał do mnie kurierem. Jak pójdziesz na policję, zabierz najlepiej : wydruk aukcji, całą korespondencję, adres gościa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2009 Policja ma obowiązek przyjąć każde zgłoszenie o taki oszustwie, jednak z pewnością może to przyśpieszy całą sprawę jeśli więcej osób zgłosi to również. Proponowałbym wysłać kilka PW do osób z tej aukcji aby nawiązac kontakt z nimi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2009 tak już znalazłem 4 takie osoby razem ze mną gościu po prostu kradnie konta na allegro wystawia aukcje i znika tylko jest problem taki, że Ci inni co kupili to kupili każdy od innego usera na allegro. P.S Rozumiem, że Policja dojdzie do tego gnoja po numerze konta bankowego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2009 Za dużo zbędnych rozmów jest. Idź na policję - nie pożałujesz, a powiem że nawet będziesz zadowolony. 240zł to nie mało Jak by to było 24zł to niech zostanie... ...ale ja bym 240zł nie odpuścił. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ark. 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2009 P.S Rozumiem, że Policja dojdzie do tego gnoja po numerze konta bankowego. O ile nie jest 'fake', z pewnością dojdzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2009 ta... szybko... tylko nie będę mówił jak moja sprawa się ciągnie o oszustwo (nie tylko ja podpięte jeszcze pod jedną osobę)..... i oczywiście gnoja nie mogą złapać... i przez 2 tyg... nawet nie 2 miesiące ponad nie ruszyli dupy do banku i sprawdzić dane konkretnie gościa... ew. być może jakiegoś żula namówił do założenia konta bankowego... no cóż Polska.... ehhh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2009 Mozna powiedziec ze rowniez sie dalem oszukac (aukcja poza allegro) przejechalem do Pana, migiem zworcil kase + koszt dojazdu pzdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MiSi3kK 16 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2009 Ja zgłosiłem na policję i było po kłopocie. Świetna pomoc ze strony allegro - praktycznie krok po kroku jak zgłosić i co powiedzieć. Na policji od razu sprawdzili konto na allegro i dane które podałem. Zamiast jechać przez cały kraj oszusta odwiedziła Policja i towar wysłał. Jako nauczkę musiał jechać przez cały kraj złożyć zeznania w sądzie, ja tylko pojechałem potwierdzić zeznania z Policji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2009 Mozna powiedziec ze rowniez sie dalem oszukac (aukcja poza allegro) przejechalem do Pana, migiem zworcil kase + koszt dojazdu pzdr No tak jak znałeś jego adres to mogłeś pojechać a ja nie znam i nic gość napisał mi coś takiego witam sam zostalem wystawiony bo mialem pilnowac interesu i brac kase a za to mialem dostac zaplate, oszukano i mnie , wasza kasa wroci na wasze konta w ciagu max 3 dni, pozdrawiam. i odezwe sie wieczorem czekam 2 dni jak nie będzie kasy to idę na policje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach