subokreslnik 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2009 Mam kilkadziesiąt domen i na każdą z nich dostaję osobną domenę, moja księgowa ma już z tym za dużo pracy. Czy/gdzie jest możliwość spięcia wszystkich domen na jednej fakturze? Pod warunkiem, że czasy rejestracji domen są z okresu całego roku, a nie z jednego miesiąca.. pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaczy 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2009 Mam kilkadziesiąt domen i na każdą z nich dostaję osobną domenę, moja księgowa ma już z tym za dużo pracy. Czy/gdzie jest możliwość spięcia wszystkich domen na jednej fakturze? Pod warunkiem, że czasy rejestracji domen są z okresu całego roku, a nie z jednego miesiąca.. Jeśli to była rada Twojej księgowej, moja rada brzmi- zmień księgową. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
subokreslnik 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2009 Nie proszę o rady dotyczące mojej księgowości, tylko o to, czy można załatwić wszystkie domeny w jednej fakturze za cały rok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2009 Raczej nigdzie w ten sposób nie dostaniesz, rada jest taka aby opłacać wiele domen na raz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2009 i pytać u źródła gdzie masz domeny... a nie tutaj.. Czy my ci sprzedajemy owe domeny i wystawiamy faktury? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
subokreslnik 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2009 Jarku, mój wielce szanowny imienniku, jesteś na forum wiedzy na temat usługodawców internetu. Moje pytanie implicite zawiera chęć zmiany operatora moich domen (Home.pl nie pozwala na taki skrót myślowo-fakturowy). Temat ujęcia kilku domen w jedno rozliczenie jest zapewne interesujący dla niejednego użytkownika webhostingtalk. Bardzo przepraszam za zmarnowanie Twojej odsłony, bardzo przepraszam za zmarnowanie kolejnych. Serdecznie pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2009 Jedyne rozwiązanie jakie przychodzi mi do głowy to opcja reseller w jakiejś firmie typu hrd.pl. W większości jednak będziesz musiał mieć firmę ale popytaj. W przypadku posiadania konta w hrd.pl "doładowujesz" raz swoje konto na xxxx pln, na taką kwotę dostajesz raz fakturę i z tej kwoty każde przedłużenie/rejestracja jest odejmowana. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2009 Firmę raczej ma skoro i ma księgową Ale z drugiej strony na fakturze będzie coś typu "Zakup xxx punktów rejestracyjnych" bez podanych konkretnych nazw domen co jednak czasem jest potrzebne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2009 Jarku, mój wielce szanowny imienniku, jesteś na forum wiedzy na temat usługodawców internetu. Moje pytanie implicite zawiera chęć zmiany operatora moich domen (Home.pl nie pozwala na taki skrót myślowo-fakturowy). Temat ujęcia kilku domen w jedno rozliczenie jest zapewne interesujący dla niejednego użytkownika webhostingtalk. Bardzo przepraszam za zmarnowanie Twojej odsłony, bardzo przepraszam za zmarnowanie kolejnych. Serdecznie pozdrawiam. To o co pytasz to raczej problem księgowo-finansowy a nie typowo domenowo-hostingowy. Na zwykłą logikę firma x, która Ci sprzedaje domeny wystawia fakturę w momencie sprzedaży i otrzymania pieniędzy od Ciebie i to normalne zjawisko i nie widzę powodu, którego miała by czekać rok z wystawieniem faktury a tym samym zaksięgowaniem sprzedaży a Ty ze swojej strony księgujesz to jako koszt w momencie dokonania zakupu i otrzymanie faktury. Rozwiązaniem jest to co podał hekko czyli przejście do hrd gdzie zasila się konto u nich i dostaje się fakturę ale IMO jest to bez sensu z punktu widzenia biznesowego bo zamrażasz sobie gotówkę w najgorszym wypadku na rok. PS. Ile masz tych domen, że księgowa ma tyle pracy i marudzi, a może robi to ręcznie i musi zawsze pisać wszystko ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ulf 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2009 Nie proszę o rady dotyczące mojej księgowości, tylko o to, czy można załatwić wszystkie domeny w jednej fakturze za cały rok. Spróbuj dogadać się z Masternet.pl, mają bardzo elastyczne podejście do współpracy no i są dużo tańsi niż home. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2009 Ale w tym przypadku nie ma szans wystawienia jednej wspólnej faktury za wszystkie domeny opłacane na przełomie całego roku. Autor tematu niech się lepiej zastanowi nad zmianą księgową bo co będzie co rok, dwa gdy firma się rozwinie jeszcze bardziej i będzie więcej papierków.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
subokreslnik 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2009 Dajcie już spokój mojej księgowej. Znalazłem firmę, która bez problemu zgadza się na taką usługę, serdecznie polecam: http://2be.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach