dusker 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 14, 2009 Witajcie, Potrzebuje serwer (duhh) Po stronie serwera musze wykonac dwie operacje raz na 24h: - pobrac plik z innego serwera - rozpakowac Pobierane beda zarchiwizowane pliki XML, ktore potem beda udostepniane na w/w serwerze. Traffic to okolice 80-100gb miesiecznie. Same pliki xml to okolo 1-3mb. Quota duza nie jest potrzebna, pliki beda sie nadpisywaly wiec gora 100mb Myslalem o RPS'ie w OVH, glownie z racji nie capowanego trafficu. Cenowo mam nadzieje zmiescic sie w tych 50pln miesiecznie, ewentualnie troche wiecej. Czy moze ktos cos doradzic? pozdrawiam pt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Logout.pl 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 14, 2009 Myslalem o RPS'ie w OVH, glownie z racji nie capowanego trafficu. Cenowo mam nadzieje zmiescic sie w tych 50pln miesiecznie, ewentualnie troche wiecej. W tej cenie każy dostawca vpsów ma coś do zaoferowania i na pewno będzie to wydajniejsze niż rps z dyskiem po sieci (i jeszcze z limitowanym pasmem). Pozdrawiam, TG Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dusker 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 14, 2009 Naturalnie dla mnie im taniej tym lepiej, oczywiscie mieszczac sie w ramach przyzwoitego poziomu jakosci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dżo 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 14, 2009 Rozważ ofertę firmy Statnet, pakiet ROOT VPS XS XEN. Miesięcznie zapłacisz 29 zł, w promocji dostaniesz 200 GB transferu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Grudzień 14, 2009 Przetestuj najpierw jakiś dobry share, quotę dużą nie potrzebujesz a możesz znacznie zaoszczędzić. Jednak możliwe, że będziesz zmuszony na jakiś VPS, jeśli skrypt zaszaleje na serwerze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gamsiu 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2009 Myslalem o RPS'ie w OVH, glownie z racji nie capowanego trafficu. RPS może się zadławić w szczycie poprzez limitowany transfer z dysku. Dobry i tolerancyjny shared lub najlepiej VPS będzie rozsądnym rozwiązaniem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach