phpfan 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2009 Witam W intovps wybrałbym pakiet small a w teamvps level 2 potrzebuje 1 gb gwarancji RAMu chce stworzyc nowy portal z grami online flash, wiekszosc gier aby nie robić autoreklamy innych portali pobierana by była z mojego vpsa stąd, potrzeba dużego transferu. dodatkowo będzie na nim kilka portali tematycznych jak jest z szybkością łącza u nich, stabilnością i rzeczystym przydziałem zasobów CPU? piszą, że podział jest równy, ale jak to naprawde jest? intovps niższy ping, ale droższy, sam już nie wiem co wybrać? kogo polecacie? maks. budżet mój to 60 zł/1mc więc w kraju takiego vpsa nie znajde płatność paypal Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2009 Zerknij na nową ofertę VPS w firmie: http://serwerydlaciebie.pl/ wg. mnie jako usera lepsza oferta i bliżej kraju naszego ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
phpfan 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2009 Zerknij na nową ofertę VPS w firmie: http://serwerydlaciebie.pl/ wg. mnie jako usera lepsza oferta i bliżej kraju naszego ;] masz u nich vpsa? najtańszy vps ma transfer łączny aż 5 000 GB/ 1 mc i łącze serwera do 1 000 MBitów, 3GHz CPU 1gb RAM na stałe ? super i do tego DE za 58,30 zł brutto? nie wiem ile wkoncu wybrałem osoba prywatna, przy firmie podaja netto 49 czyli tyle samo chyba chyba trochę za kolorowo wygląda, ciekawe jak stabilność i pingi trochę szkoda, że debian tylko 4.0, wolałbym lenny i ciekawe ile burst RAM dają to jest na OpenVZ? Czekam na kolejne rady Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2009 masz u nich vpsa? najtańszy vps ma transfer łączny aż 5 000 GB/ 1 mc i łącze serwera do 1 000 MBitów, 3GHz CPU 1gb RAM na stałe ? super i do tego DE za 58,30 zł brutto? nie wiem ile wkoncu wybrałem osoba prywatna, przy firmie podaja netto 49 czyli tyle samo chyba chyba trochę za kolorowo wygląda, ciekawe jak stabilność i pingi trochę szkoda, że debian tylko 4.0, wolałbym lenny i ciekawe ile burst RAM dają to jest na OpenVZ? Czekam na kolejne rady chyba nie myślisz że pasmo 1Gbit bedziesz miał przydzielone dla siebie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
phpfan 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2009 chyba nie myślisz że pasmo 1Gbit bedziesz miał przydzielone dla siebie? wiem, że to dla dedyka, ale ta "niby super" oferta wydaje mi się mało realna co do wydajności, a Ty miałeś z tego co czytałem styczność z teamvps i intovps co polecasz bardziej? i jak obiektywnie oceniasz oferte sdc? zależy mi na debianie 5.0 i OpenVZ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2009 masz u nich vpsa? powiedzmy, że kilka vpsów i kilka dedyków najtańszy vps ma transfer łączny aż 5 000 GB/ 1 mc i łącze serwera do 1 000 MBitów, 3GHz CPU 1gb RAM na stałe ? super i do tego DE za 58,30 zł brutto? nie wiem ile wkoncu wybrałem osoba prywatna, przy firmie podaja netto 49 czyli tyle samo chyba Ram gwarantowany 1GB, Burst 2 GB. Jak bierze na firmę to płacisz VAT 0% i z US w PL potem się rozliczasz z podatku 22%, gdy na osobę prywatną to w DE 19% jest naliczany do abonamentu i tam odprowadzany. chyba trochę za kolorowo wygląda, ciekawe jak stabilność i pingi Wierz mi że jest GIT, trzeba było napisać i poprosić o test trochę szkoda, że debian tylko 4.0, wolałbym lenny i ciekawe ile burst RAM dają sources.list i aktualizacja do lenny bez problemu przechodzi. Burst podałem wyżej. to jest na OpenVZ? Nie jestem pewien ale z tego co pamietam to Parallels Virtual Private Server czy jak to się tam nazywa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
phpfan 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2009 powiedzmy, że kilka vpsów i kilka dedyków Ram gwarantowany 1GB, Burst 2 GB. Jak bierze na firmę to płacisz VAT 0% i z US w PL potem się rozliczasz z podatku 22%, gdy na osobę prywatną to w DE 19% jest naliczany do abonamentu i tam odprowadzany. Wierz mi że jest GIT, trzeba było napisać i poprosić o test sources.list i aktualizacja do lenny bez problemu przechodzi. Burst podałem wyżej. Nie jestem pewien ale z tego co pamietam to Parallels Virtual Private Server czy jak to się tam nazywa a ile się czeka na aktywacje vpsa ? jakie są metody płatności? jest panel do samodzielnego zarządzania vpsem, zmiana OS, hasła roota, kontrola obciążenia, transferu? jaką prędkości uzyskujesz z/do VPSa? o funkcjonalności apache, php i mysql, pisza tak jak byłby to normalny hosting, dziwne ogólnie wygląda ciekawie i zadziwiająco tanio Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2009 a ile się czeka na aktywacje vpsa ? jakie są metody płatności? jest panel do samodzielnego zarządzania vpsem, zmiana OS, hasła roota, kontrola obciążenia, transferu? jaką prędkości uzyskujesz z/do VPSa? o funkcjonalności apache, php i mysql, pisza tak jak byłby to normalny hosting, dziwne ogólnie wygląda ciekawie i zadziwiająco tanio Te wszystkie pytania to w sumie powinny być do bok'u, no ale ok. Płatność przelewem bankowym. Brak panelu na razie jeżeli chodzi o zarządzanie, wszystko na maila/tel. Co do prędkości różne... od 4MB do 12MB Apache/mysql/php to LAMP lub Plesk darmowy do 10domen i software jest instalowane z szablonu. Ceny normalne jak na DE.. nic dziwnego w sumie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
phpfan 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2009 tylko widzę 1 niewiadomą co do sdc, metoda wirtualizacji może poitrzebować więcej RAMu niż OpenVM, i wtedy ten 1 gb może być za mało burst jest jako RAM czy SWAP? całkowity brak panelu zarządzania podstawowego vpsem mi się niezbyt podoba pomyśle jeszcze nad intovps Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2009 całkowity brak panelu zarządzania podstawowego vpsem mi się niezbyt podoba Będzie w lutym/marcu jakoś tak i zintegrowane z panelem klienta, jest budowane aktualnie API. Jako RAM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
phpfan 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2009 dzięki jarku za rady. zdecydowałem się jednak na serwerydlaciebie.pl, mam nadzieje że słusznie i zaparkuje tam na stałe swoje portale Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach