Cracked 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2009 Witam! Mam problem z dodaniem domeny bbbbb.pl Mam ISPConfig a tam dodaną domene aaaaa.pl, która działa jako DNS czyli ns1.aaaaa.pl ns2.aaaaa.pl. Dodałem w panelu tą domene bbbbb.pl tak: DNS ----> Dodaj nową strefę DNS (SOA), a tam tak ustawiłem: Serwer: adres IP serwera strefa soa: bbbbb.pl. NS: ns.aaaaa.pl. Po dodaniu w who.is , gdy wpisze bbbbb.pl to pokazują się tam nowe dnsy czyli ns1.aaaaa.pl ns2.aaaaa.pl, oraz adres IP serwera. Jednak wpisując w cmd ping bbbbb.pl pojawia mi się: Żądanie polecenia ping nie może znaleźć hosta bbbbb.pl Proszę o pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2009 podaj nazwe domeny i ip, będzie łatwiej zdiagnozować problem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2009 utworzyłeś hosta w NASK ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cracked 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2009 Problem rozwiązany pomógł Miłosz. Problem polegał na tym, że w rekordzie dns, przy dodaniu nowej domeny Panel automatycznie dodawał przed IP / Dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach