Gość thetox Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2009 Witam co to za błąd ? Database error in vBulletin : mysql_connect() [<a href='function.mysql-connect'>function.mysql-connect</a>]: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (11) /home/admin/domains/mojadomena.pl/public_html/includes/class_core.php on line 311 MySQL Error : Error Number : Request Date : Wednesday, December 9th 2009 @ 01:34:44 PM Error Date : Wednesday, December 9th 2009 @ 01:34:45 PM Script : http://prezone.pl/ Referrer : IP Address : 206.153.162.26 Username : Classname : vB_Database MySQL Version : dostaje tysiące takich wiadomości na e-maila wiadomość za wiadomościami, od godziny 01:15 cały czas do teraz i przez to zapycha mi całego dedyka nie mogę na ssh ani do directadmina wejść na ftp z ciężkim bólem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
guziec 109 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2009 dostaje tysiące takich wiadomości na e-maila wiadomość za wiadomościami,o do godziny 01:15 cały czas do teraz i przez to zapycha mi całego dedyka nie mogę na ssh ani do directadmina wejść na ftp z ciężkim bólem Baza MySQL się wzięła i umarła. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość thetox Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2009 Wieć co mogę zrobić w tym przypadku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2009 Najlepiej zrestartować demona mysqld. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
guziec 109 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2009 Wieć co mogę zrobić w tym przypadku? Zalogować się, sprawdzić czy jest miejsce na partycjach: df -h sprawdzić czy jest proces mysqld pidof mysqld /etc/init.d/mysql status Jeśli nie funguje to sprawdzić czy da się uruchomić /etc/init.d/mysql start Jeśli nie ruszy to nie kombinować żeby nie zepsuć, tylko poprosić o pomoc administratora. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2009 netstat -tapun jest 3306 ? killall mysqld /etc/init.d/mysqld start i ? tail -n50 /home/mysql/*.log Co tam masz ? zapewne pisze czemu mysql staje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość thetox Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2009 atak na serwer ale już działa ktoś przestał jak narazie Jest jakaś aplikacja co blokuje ataki ddos jakiś anty ddos? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
guziec 109 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2009 atak na serwer ale już działa ktoś przestał jak narazie Jest jakaś aplikacja co blokuje ataki ddos jakiś anty ddos? DOS czy DDOS? Jak to pierwsze to odpowiednio skonfigurowany Fail2Ban pomoże, jak to drugie to obronić przed tym prawie się nie da. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość thetox Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2009 Fail2Ban mam zainstalowany i skonfigurowany dobrze, ale nadal są ataki dziś był znów atak chwilowy jakieś 5 minut chyba ktoś się bawi w to drugie DDoS a jakiś anty DDoS może istnieje? żeby zainstalować na serweze, co ograniczał by atak czy coś w tym rodzaju ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
^^KaMaZZ~.^ 154 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2009 chyba ktoś się bawi w to drugie DDoS DDoS to nic innego, tylko DoS wykonywany z paru miejsc (komputerów, serwerów, łącz) jednocześnie. a jakiś anty DDoS może istnieje? żeby zainstalować na serweze, co ograniczał by atak czy coś w tym rodzaju ? Tego typu rzeczy to raczej w ekwipunku routera/switcha, aniżeli serwera dedykowanego ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach