mmac 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2004 nie bardzo wiem gdzie to umiescic, mam zamiar przenieść swój serwis na inny serwer, i mam kilka wątpliwości. Czy konta e-mail, ktore mam utworzone w cpanelu (na nowym serwerze tez jest cpanel) bede musial tworzyc jeszcze raz czy jest jakas opcja wyeksportowania wszystkich ustawień i zaimortowania ich na nowym?? Na starym serwerze mam rowniez w WHM utworzone pakiety czy ustawienia z WHM tez mozna wyeksportować? Czy zawartosc serwera czyli wszystki pliki bede musial przenosic najpierw na moj dysk i pozniej na nowy serwer czy mozna to zrobic bezposrednio?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sKproject 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2004 mozesz zrobic calkowity buckup w cpalenlu calego konta z importowac go na nowym serwerze, ale nie bede pewny czy wszystko zadziala, ale napewno admin jesli mam root-a na serwerze to zrobi ci kopie calego konta i na nowym serwerze zimportuje juz go nowy admin. Jak ma sie root-a to w WHM jest tak mozliwosc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
koliber2 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2004 Ja ostatnio takie cos robilem (przenosilem konta uzytkownikow) z jednego servera na drugi i nie zauwazylem wiekszych problemow. Wszystko po przeniesieniu na nowa maszyne dzialalo, byly male co prawda problemy (glownie z stara domeną - ktorej nie oddelegowalem na nowy server). Ale tak ogolnie taki transfer nie nastreczyl mi zadnych problemow. Wszystko sie ladnie samo przenioslo:) Cpanel i whm pod tym wzgledem ma nieglupie rozwiazanie:) Polecam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kufel 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2004 Cpanel i WHM dosc sprawnie przenosza konta [nie-resellerskie przy ktorych trzeba pare rzeczy przenosic recznie], przenosilem niedawno 87 kont z serwera na serwer i przy odrobinie cierpliwosci, cpanel 99% zadania automatyzuje, nalezy tylko zaztroszczyc sie o sprawne ew. zmiany informacji DNS i sprawdzenie ich odnosnikow do odpowiednich ip [namde.conf i .db files]. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach