phpfan 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2009 Witam wszystkich TP podobno zaczeła w neostradzie port 25 wiec w pliku masfer.cf zamieniłem smtp inet n - n - - smtpd na inny port wyzszy inet n - n - - smtpd i teraz moge wyslac e-mail za pomoca thunderbirda i dochoda na wp, ale z wysłane maile z wp.pl i innych nie dochodza na moj vps gdy nie zmienie portu dochodzą z wp, ale nie moge wyslac przez thunderbirda, bo blokowowany jest port 25 co mam zrobic? co dodac w masfer.cf aby smtp był widziany na porcie 25 i innym wybranym jednoczesnie? czy znacie lepsze rozwiazanie? rekordy dns mam poustawiane dla domem na zewnetrzym dns u rejestratora domeny, mx tez ustawilem ok, Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2009 smtp inet n - n - - smtpd submission inet n - n - - smtpd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
phpfan 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2009 smtp inet n - n - - smtpd submission inet n - n - - smtpd czyli normalnie: smtp inet n - n - - smtpd inny port inet n - n - - smtpd i smtp bedzie na obu portach działał dobrze ? Dzięki za upewnienie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2009 ta, zrób tak jak podałem. Sprawdź czy po przeładowaniu postfix listuje na tym porcie i odblokuj na firewallu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2009 jakby ktoś jeszcze miał problem to może skorzystać z: http://www.lemat.priv.pl/index.php?lang=pl&m=page&pg_id=136 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach