MnicH54 0 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2009 Witam, mam dedyka z Kimsufi 3XL, te co były przed tą ich nową promocją. Parametry: Procesor: AMD Phenom™ 8450 Triple-Core Processor Pamięć Ram: 3 GB Dysk: 250 GB Transfer miesięczny bez limitu Łącze 100 Mb/s Chyba takie to były parametry. Mam tam zainstalowanego direct admina + inne podzespoły (mail itp), na systemie CentOS 5.3 Mam tam 15 stron, głownie w HTML + CSS, jakieś forum i coś większego. Zastanawia mnie teraz czy jak będę miał jakiś serwis np +50tyś wejść lub +100tyś serwer nie padnie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2009 50 tyś wejść dziennie/miesiecznie ? na jakim skrypcie ? jak statyczne pliki html to lekko uciągnie nawet gdyby te wejścia były w godzinę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2009 Stronki w html i css spokojnie uciągnie ale..... jakieś forum i coś większego Co masz na myśli?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MnicH54 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2009 no np jakaś gra przez przeglądarkę lub serwis społecznościowy. Dosyć rozbudowany skrypt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
noodly 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2009 Jesli ta liczba 50tys. to dziennie to padnie jesli bedzie duzo zapytan do mysql chyba ze solidnie zoptymalizujesz np. przu uzyciu memcached. Kilka dni temu robilem taka optymalizacje i to naprawde zdaje egzamin. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MnicH54 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2009 a co byście zaproponowali pod taki serwis? dodam że w nim będzie bardzo dużo zapytań Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2009 a co byście zaproponowali pod taki serwis? dodam że w nim będzie bardzo dużo zapytań zleć optymalizację serwera dobremu Administratorowi.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
noodly 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 6, 2009 Polecam zrobic optymalizacje serwera, struktury skryptu i zapytan do baz danych i do tego dorzucic jakis cacher zapytan sql polecam memcached ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach