tomii 0 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2009 Na co dzień w serwerach małych i większych używam Debiana ale ostatnio dużo się naczytałem o Freebsd i pisze aby rozwiać moje wątpliwości - warto przenosić się na free? Jakie jest wasze zdanie - z czego wy korzystacie? Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomii 0 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2009 A jakieś malutkie uzasadnienie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SuperDaemon 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2009 A jakieś malutkie uzasadnienie?odkopie, bo temat bardzo interesujący a więc kiedyś daaawno temu jak szukalem linuxa do swoich zastosowac i testowałem kilkadziesiąt różnych dystrybucji, nie mogłem znaleźć właściwej dla siebie... ...aż pewnego dnia trafiłem na FreeBSD, które okazało się idealnym system dla mnie stabilność porażała, nie miała sobie równej spośród używanych wcześniej pingwinków z biegiem czasu okazało się że system wymaga dużej uwagi i bardzo powoli się go upgrade-uje, większość rzeczy musisz kompilować z portów, co niestety zajmuje sporo czasu Debian jest napewno szybszy w konfiguracji i ma wsparcie do większej ilości sprzętu. Plusy i Minusy: FreeBSD: - bardzo duża stabilość działania - doskonała dokumentacja systemu Debian: - szybkość konfiguracji - dużo wieksza rzesza użytkowników - wsparcie dla większej ilości sprzętu - apt-get Ostatecznie upycham Debiana wszędzię, stabilność się poprawiła, więc nie mam już na co narzekać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2009 FreeBSD: - bardzo duża stabilość działania - doskonała dokumentacja systemu Zapomniałeś o najważniejszym:- to nie Linux. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SuperDaemon 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2009 Zapomniałeś o najważniejszym: - to nie Linux. a co za tym idzie, jądro nie jest wydawane na hurraaa... stable, jest wtedy gdy jest stable, a nie gdy sie tak tylko wydaje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach