QaPi 0 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2009 Witam. Po przez cron próbuję wywołać skrypt php. Ale niestety nie udaje się ;( Scren z tego co wpisałem w panelu: http://wklejarka.pl/image/1498 Screny z tego co się wyświelta: http://wklejarka.pl/image/1499 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.follownet.pl 8 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2009 Najprawdopodobniej użytkownik z którego uruchamiasz zadanie nie ma prawa dostępu do uruchamianego skryptu php. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
QaPi 0 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2009 Jak zmieniłem użytkownika na root to to samo wyświetla. A w ustawieniach dostępu użytkowników mam zaznaczone na "Pozwól wszystkim".. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shoock12 0 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2009 W polu "Polecenie" wpisz /usr/bin/php /var/www/resetmaly.php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
QaPi 0 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2009 to teraz mi się wyświetliło: /bin/sh: /usr/bin/php: No such file or directory Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2009 To zobasz sobie whereis php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shoock12 0 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2009 A masz w ogóle php zainstalowane? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
QaPi 0 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2009 No mam zainstalowane. Jakbym nie miał to by mi przecież strony internetowe nie działały. A dobrze działają (a one są w php napisane...) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shoock12 0 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2009 A jaki masz system? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
QaPi 0 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2009 Debian 5 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2009 W debianie php jest w /usr/bin/php, tak jak wcześniej napisał shoock12. Próbowałeś odpalić ten skrypt w konsoli? php /var/www/resetmaly.php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shoock12 0 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2009 apt-get install php5-cli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
QaPi 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2009 dzięki za pomoc w konsoli dałem to co napisał shoock12 i działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shoock12 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2009 Czyli nie miałeś zainstalowanego php, znaczy miałeś, ale tylko pakiet php5-common i moduł do apache. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach