zelu2108 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2009 Mam pytanie. Kupiłem nowego VPS w teamvps.com i zainstalowałem centos-5-x86_64-DirectAdmin. Co jeszcze musze zrobić, aby sie wczytywał DA? Dodam, że mam tam licencje za friko i po wpisaniu IP serwera wyświetla się to co ma się wyświetlać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2009 Na takie pytanie jest odpowiednia odpowiedź: skonfigurować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zelu2108 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2009 Ale w jaki sposób? Po wpisaniu mojeip:2222 nic nie ma. Gdzie się konfiguruje DA? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2009 No właśnie tam i przez custombuild. Jak tam zupełnie nic nie ma, to może w ogólne nie zainstalowałeś/uruchomiłeś lub firewall blokuje Ci port /etc/init.d/directadmin stop /etc/init.d/directadmin start Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zelu2108 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2009 Wpisałem te komendy i nie pomogło. Jak sprawdzic czy firewall blokuje? Bo przy tym entos-5-x86_64-DirectAdmin jest odrazu directadmin nie trzeba instalować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2009 Wpisałem te komendy i nie pomogło. Jak sprawdzic czy firewall blokuje? Bo przy tym entos-5-x86_64-DirectAdmin jest odrazu directadmin nie trzeba instalować. a licka ? trzaba ją zapewne getLicense.sh ale to musisz wydobyc od hostera numerki. p.s. help.directadmin.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zelu2108 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2009 Napisałem ticketa to powiedzieli, że preferuja wybór centos wraz z DA, a jeśli chce tą licencje do innej dystrybucji to mam im napisać. Z tego zrozumiałem, że pod tą dystrybucje linuxa nie trzeba licencji, gdyz ona jest zawarta? Czy mimo to muszę dostać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2009 Myślę, że nie jest zawarta. Zatrudnij administratora skoro ani nie myślisz dość logicznie ani nie masz doświadczenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zelu2108 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2009 Chce sie nauczyc czegos to po pierwsze. Po drugie myślę poto napisałem ten temat, żeby się czegoś dowiedzieć. Po trzecie ty na początku wszystko umiałeś? PS: Czyli mam poprosić o ta licencje pod CentOS. Dzięki Do zamknięcia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2009 Nie baw się w gotowe obrazy dystrybucji z DA. Weż zmien licke na DEBIANA, i puść sobie setup.sh, będziesz miał ładną czystą instalacje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2009 Potwierdzam słowa Krissa, też poprosiłem o licencję dla Lenny'ego. Nie było problemu, szybko dostałem dane licencji, pojechałem z niestandardową instalacją i pięknie wszystko chodzi. W ogóle jakoś mi CentOS + DA się "nie widzi", ale to pewnie tylko kwestia przyzwyczajeń, od lat przyjął się (nie tylko u mnie) taki standardzik: DA na Debianie, cPanel na CentOSie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2009 CentOS + DA się "nie widzi" Eeee Centos nie taki googlowy jak Debian - pewnie dlatego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2009 Eeee Centos nie taki googlowy jak Debian - pewnie dlatego Pewnie masz rację. Choć na Debiana przesiadłem się dość późno, kupę lat bawiłem się z "Redhatopodobnymi" (RH, Fedora, Madrake/Mandriva, CentOS). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2009 Pewnie masz rację. Choć na Debiana przesiadłem się dość późno, kupę lat bawiłem się z "Redhatopodobnymi" (RH, Fedora, Madrake/Mandriva, CentOS). Raczej je4st to kwestia przyzwyczajenia, przewałkowałem wiele distro, ale nie wyobrażam sobie pracy na innym niż Debian Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2009 W ogóle jakoś mi CentOS + DA się "nie widzi", ale to pewnie tylko kwestia przyzwyczajeń, od lat przyjął się (nie tylko u mnie) taki standardzik: DA na Debianie, cPanel na CentOSie. DA+CentOs chodzi stabilnie, zresztą DA bylo na początku tworzone pod redhatopodobne dystrybucje. Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zelu2108 0 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2009 Napisałem do teamvps i drugi dzien juz licencji nie dostaje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2009 Napisałem do teamvps i drugi dzien juz licencji nie dostaje. A złożyłeś zamówienie na licencje DA w panelu klienta, czy tylko wysłałeś mail? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2009 Kolejny raz wraca temat budżetowych hostingów i czasu ich reakcji. I po raz kolejny napiszę: cierpliwości. Masz tanie rozwiązanie, przyzwyczaj się do myśli, że niektóre rzeczy będą na niższym poziomie. Same serwery chodzą rewelacyjnie, ale za to support działa czasami nieco opieszale. A jak nie możesz z tym żyć, to wykup VPSa w firmie, która zagwarantuje Ci support 24/7/365 z czasem reakcji poniżej kwadransa. Tyle, że będzie to kosztowało kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt razy więcej... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zelu2108 0 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2009 Nie nie złożyłem, a to sie gdzies składa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2009 https://secure.teamvps.com/billing/clientarea.php Logujesz się i tworzysz nowy ticket z zamówieniem na licencję DA. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CyberDNA 25 Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2009 Przyzwyczaic sie ? Serwer padnie i strona w najlepszym wypadku ma tydzien lezec ? do czego tu sie przyzwyczajac ? Dawno zlozylem rezygnacje i wzialem z delimiters i jeszcze wiecej jak 2 godziny nie czekalem na odpowiedz (jak juz raz odpowiedza to pozniej duzo szybciej) a vps'a zalozyli w godzine i to w sobote. PS. ad.2 co do budrzetowek.. najtansze zwykle hostingi maja duzo lepszy support niz teamvps.. i to w koncu przesiadke sie robi z hostingu na cos lepszego.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2009 No niestety w ostatnich dniach TeamVPS całkowicie przestało być wiarygodne. Jeszcze kilka tygodni temu można było kupować "w ciemno", teraz należy ich unikać. Myślę, że w najbliższych dniach będziemy mieli całkowitą jasność co dalej... Ja już skorzystałem z oferty DME Hosting (jako były klient myProHost otrzymałem pierwszy miesiąc gratis) i jestem przygotowany na przeprowadzkę z VPSa w TeamVPS do DME. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2009 Ja też już kończe przygode z TeamVps , nie opłacam na kolejny miesiąc, wziełem już vps w nocster.com Firma tania, sprawdzona, i własnym DC. Serwer smiga szybko, nie jest zapchany, transferek wyciąga lekko 50mbit a pingi do tego DC w Scranton mam w granicah 120ms, czyli nie tak źle. Widocznie TeamVps olał sobie totalnie ludzi, kaska leci i maja wszystkich w nosie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach