konrad_wawa 0 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2009 Witam, zacząłem dopytywać o kłopoty z wyrywkowo niedziałającym mailem, ale widzę że problem leży bardziej w domenie, więc dopytam konkretnie o nią. Na serwerze Prohosta posiadam kilkanaście kont użytkowników i wszystkie działają prawidłowo, zarówno jeżeli chodzi o pocztę jak i działanie strony. Tymczasem problem dotyczy tylko jednego konta, które jest ustawione identycznie jak pozostałe. Wygląda to w ten sposób, że domena przy pierwszym uruchomieniu nie zaskakuje (wyrzuca stronę błędu - brak strony). Kiedy wciskam kilka razy F5 lub wpisuję na zmianę z "www" i bez "www" to w końcu zaskakuje i chodzi normalnie. Kiedy resetuję router lub uruchamiam stronę następnego dnia, znowu jest ta sama sytuacja. Na innych komputerach znajomych wygląda to podobnie - strona raz działa, raz nie działa. Co więcej jest to powiązane z pocztą, o czym pisałem w innym wątku. Tzn. często wiesza się mail utworzony w tej domenie a konto FTP nie chce wpuszczać. Jednak kiedy zmienię nazwę serwera FTP z ftp.tadomena.pl na jego IP to już idzie normalnie. Zrobiłem jeszcze taki test, że pod konto podpiąłem inną domenę i wtedy działa bez problemu. Obie domeny niczym się nie różnią poza nazwą, leżą u tego samego rejestratora i mają ustawione takie same DNS. Tymbardziej nie rozumiem czemu tak się dzieje. Jeżeli ktoś się na tym zna i może usunąć ten problem, to chętnie zapłacę za taką pomoc. 7konrad@wp.pl GG5199554 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2009 jeżeli ftp nie działa i działa bez www to można sądzić że nie są ustawione hosty o takich nazwach w konfiguracji strefy domeny. Masz pewnie tylko domena.pl. Dodaj www.domena.pl i ftp.domena.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2009 http://www.webhostingtalk.pl/topic/16429-wazna-uwaga-dt-umieszczania-prosb-o-pomoc-w-konfiugracji-serwerow-dns-dla-waszych-domen/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach