kajetan 0 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2009 Witam Mam takie pytanie otóż mój kolega spiera się ze mną takiego serwera z hetznera nie da się zajechać i można powiedzieć, że jest "niezniszczalny" chodzi o serwer EQ9 Intel® Core™ i7-975 Quad-Core inkl. Hyper-Threading-Technologie Arbeitsspeicher 12 GB DDR3 RAM Festplatten 3 x 1500 GB SATA-II HDD (Software-RAID 5) Możecie powiedzieć czym go tak obciążyć, żeby nie wyrobił ? bo kolega nie chce uwierzyć, że każdy sprzęt można zajechać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2009 Witam Mam takie pytanie otóż mój kolega spiera się ze mną takiego serwera z hetznera nie da się zajechać i można powiedzieć, że jest "niezniszczalny" chodzi o serwer EQ9 Intel® Core™ i7-975 Quad-Core inkl. Hyper-Threading-Technologie Arbeitsspeicher 12 GB DDR3 RAM Festplatten 3 x 1500 GB SATA-II HDD (Software-RAID 5) Możecie powiedzieć czym go tak obciążyć, żeby nie wyrobił ? bo kolega nie chce uwierzyć, że każdy sprzęt można zajechać Twój kolega jeszcze mało widział Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kajetan 0 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2009 Ja to wiem tylko chcę mu to uświadomić ale nie wiem jak co może spowodować takie obciążenie że zetnie serwer ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2009 porządny DDOS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2009 wymień kumpla na lepszy model Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2009 fork(); Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2009 DDOS to bezczelna metoda, ale chyba najprostsza do osiągnięcia. Wystarczy postawić na serwerze Apache z PHP i MySQL, wrzucić na to Wordpressa, wklepać kilka artykułów niepochlebnie opisujących np. 4chan (po angielsku będzie najlepiej), wejść tam i powklejać linki do tych artykułów. Czas od uruchomienia procedury do zdechnięcia serwera: od kilku godzin do maks. kilku dni. Gwarancja "sukcesu": 100%. Nieco inna metoda: zainstalować serwer z jakimś panelem (polecam cPanel, ze względu na jego popularność, ale może być jakikolwiek inny, np. DirectAdmin czy nawet Kloxo), do tego jakiś system automatyzacji tworzenia kont (darmowy TheHostingTool w pełni wystarczy) i rozreklamować tę usługę po świecie, szczególnie na stronach odwiedzanych masowo przez użyszkodników z Chin, Turcji i krajów byłego Związku Radzieckiego. Czas od uruchomienia procedury do zdechnięcia serwera: od kilku dni do kilku tygodni. Gwarancja "sukcesu": 100%. Można to zrobić jeszcze na wiele innych sposobów, bez udziału "czynników zewnętrznych" - wystarczy np. napisać odpowiednio dziurawy kod w Perlu czy PHP i przy odrobinie "szczęścia" nawet jedna wizyta na serwerze i jedno odwołanie do tego kodu może załatwić sprawę... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2009 Zrób yoyo.pl bez jakiej kolwiek optymalizacji. Przemo w edycji esportowej, w tysiącach egzemplarzy wystarczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2009 Wszystko da się zajechać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2009 Z zajeżdżania serwera BOSS będzie najlepszy.. daj mu postawić swojego bloga na WP ; )P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
humito 1 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2009 Postaw kilkadziesiąt serwerów CS Source na tickrate 100 na 32 sloty . I Na każdym włącz maks botów . Procki tego nie wytrzymają i serwer się zetnie . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krdc.pl 91 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2009 postaw oscommercea i dodaj 500 000 artykulow a potem odpal szukanie sentancjami po 3-4 wyrazy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2009 zwykly skrypt oparty na linku klikamy i leci zapytanie i tak leci ............... i serwer pada po kilku/ kilkunastu minutach ..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2009 fork(); Odpowiedź już została udzielona. Więc nie wiem po co się wysilacie. (Cytuję prawidłową odpowiedź ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2009 ){ :|:& };: z poziomu shella (bash) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach