zlotowinfo 15 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2010 Zalety: 1. domeny tanie 2. dość wygodne tworzenie subdomen, przekierowań 3. ogólnie bardzo dobre dla początkujących webmasterów Wady: 1. serwery dość wolne 2. serwery same ograniczenia - catch-all: niedostepne - cron min 1h - mając kilka domen i jeden hosting, można mieć tylko 1 mail (żałosne) oprócz jednej domeny głównej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniks 39 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2010 Zapomniałeś dodać o ograniczeniach dość dużych co do załączników e-mail Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniek015 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2010 Orientuje się ktoś czy w ovh można mieć TorrentFluxa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Październik 29, 2010 (edytowany) Mieć, to pewnie można, ale nic poza tym Chyba, że chodzi o serwery dedykowane, to z teorii regulamin tego zabrania. W praktyce jest inaczej. Edytowano Październik 29, 2010 przez N3T5kY (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość d4nny89 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2011 Sama firma niby solidna ale oferta do du*py. Serwery z wielkimi ograniczeniami - nie warte ceny, ŻADNEJ! Domeny najtańsze chyba na rynku, sam mam u nich kilkanaście domen. Panel administracyjny nieintuicyjny i w ogóle specyficzny a nawet dziwny. Procedury mają chore, jak chcesz przenieść domenę do innej firmy to to się raczej nie uda... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Luty 3, 2011 jak chcesz przenieść domenę do innej firmy to to się raczej nie uda... Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2011 Serwery z wielkimi ograniczeniami - nie warte ceny, ŻADNEJ! I zapewne stwierdziłeś to po miesięczny użytkowaniu kimsufi C-250G? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2011 @up: Sądzę, że raczej po używaniu: http://www.ovh.pl/serwer_wirtualny/hosting_www_osobisty_25gb_trafic_nieograniczony.xml Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
potty 36 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2011 Posiadam w tej firmie serwer wirtualny, jednak nikt nie wie dlaczego nie mi poprawnie skrypt CMS. Na innym darmowym hostingu wszystko jest OK. Tu coś nie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
enderius 0 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2011 Mam do was pytanie, na co zwracać uwagę przy wyborze hostingu pod forum ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
konar 6 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2011 Mam do was pytanie, na co zwracać uwagę przy wyborze hostingu pod forum ? Na parametry i opinie innych użytkowników. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
enderius 0 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2011 Tylko na jakie parametry szczególnie zwracać uwagę ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Luty 11, 2011 Tylko na jakie parametry szczególnie zwracać uwagę ? Na takie jakie potrzebujesz Jak zuzywasz 10 Gb transferu miesiecznie i 2 Gb pojemnosci, to patrz zeby nie kupic 5 Gb tran. i 1 Gb pojemnosci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
potty 36 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2011 @up To chyba oczywiste @ enderius, patrz na opinie innych, na konfiguracje serwerow, na szybkosc dzialania strony(stron innych ludzi) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
enderius 0 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2011 A powiedzcie mi co do tej oferty: http://www.ovh.pl/produkty/eg_max.xml Bo tam jest opłata instalacyjna i o co z tym chodzi ? O jaką instalację. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Luty 19, 2011 (edytowany) Opłata jednorazowa za za instalowanie serwera. (fizyczna instalacja, nie mylić z instalacją oprogramowania) Coś jakby opłata za dowóz kebaba. Edytowano Luty 19, 2011 przez N3T5kY (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
poppe 13 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2011 Witam czy ktos z was ma w ovh serwer dedykowany, jak sie sprawuje? przymierzam sie do tego serwera http://www.ovh.pl/produkty/mg_hybrid.xml czy dedyki u nich chodza ok, pomoc tez wmiare? Bo chce odejsc z serverloft bo tam jest zenada nie support Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2011 Aktualnie obsługuje kilka MG AMD i MG SSD. Chodzą bardzo dobrze. Nie ma z nimi problemów. Support można powiedzieć, że OK. Tylko w jednej maszynie zdarzył mi się pad kości ramu. Wymienili ją w ok 1.5h Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
poppe 13 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2011 (edytowany) A jak ping sie utrzymuje z pl do francji, jest w granicach 50-70? i czy w tym http://www.ovh.pl/pr...y/mg_hybrid.xml Xeonie bi rozumiem ze tam siedzi 2x Xeon Bi co daje mi 8 wątków tak? i ty takim samym sie zajmujesz i dobrze sie sprawuje dokladnie ten serwer? ile ogolnie sie czeka na serwer po wplaceniu kasy? tak jak pisza do 24 godzin sie wyrabiaja? dzieki za opinie pomogla mi Edytowano Marzec 13, 2011 przez poppe (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2011 Dokładnie, 8 rdzeni masz do dyspozycji. Ping mieści mi się w granicach od 40 (w tej chwili na UPC) do 55 na łączach TP. Tak jak pisałem wcześnie. Z tymi maszynami nie mam żadnych problemów. Przy dwóch zamówieniach, jedno SSD i jedno AMD, serwery były już gotowe po niecałych 2h od zapłacenia płatnością online. A był to prawie środek nocy, po 00:00. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
poppe 13 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2011 superancko, a pytanie odnosnie pisania meili do supportu to dlugo sie oczekuje, albo ty oczekiwales na odpowiedz od nich? czy wyrabiaia sie tam +/- w kilku godz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2011 Zależy o co pytasz, czy pytasz konkretnie i na kogo trafisz. Np wczoraj (niedziela) wysłałem maila trochę po 11, przed 14 była odpowiedź. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
denis94 0 Zgłoś post Napisano Maj 7, 2011 Witam. Mam zamiar przenieść swoją stronę na jeden z serwerów wirtualnych ovh. Na stronie jest średnio 130 osób online. Zużywam średnio 60GB transferu miesięcznie. Zastanawia mnie to, że liczba jednoczesnych połączeń do bazy danych to tylko 10. Czy to starczy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Maj 7, 2011 (edytowany) Przytka na 100% No chyba, że to statczny content i malo baza ma udzialu. Edytowano Maj 7, 2011 przez hdmagc (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Łukasz Tkacz Zgłoś post Napisano Maj 24, 2011 Wczoraj / w ciągu ostatnich dni coś nie tak na niektórych serwerach wirtualnych z bazami chyba było - masę uszkodzonych tabel na różnych kontach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach