moonwalker 0 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2009 jaki najlepiej wybrać router do rozdzielenia internetu radiowego? tak żeby można było wpisać do niego ip, bramke, maske i dnsy. cena do 120zł, myśle nad d-link firmą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2009 W tej kwocie to cokolwiek ale to raczej będzie "router". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2009 Potrzebny ci do tego będzie jakiś zaawansowany QoS? Jeśli nie, to coś ze stajni Ovislinka (WL-5460 albo lepszy z tej rodziny) powinien cię zadowolić - bo potrafi nawet klonować MAC na porcie wlan Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moonwalker 0 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2009 a coś z typu żebym mógł rozdzielić łącze? chodzi o to że np. na pierwszym komputerze 3mb download a na drugim 1 mega ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2009 http://www.cyberteam.pl/produkt/show/712.html To powinno wystarczyć, jak się pobawisz komendami to osiągniesz to co chcesz... Sam korzystam i działa świetnie... tylko zmieniłem soft na inny ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moonwalker 0 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2009 ja chcę router przewodowy, bezprzewodowy jest mi nie potrzebny a bo kable mam już rozciągnięte i po co wydawać na to kasę. potrzebuje coś z portem WAN Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moonwalker 0 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2009 to jest przewodowy i bezprzewodowy, może jak będzie tylko przewodowy to będzie coś tam lepszy no nie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2009 potrzebuje coś z portem WAN To decyduj się... wcześniej pisałeś o dzieleniu internetu radiowego przecież, więc raczej nie powinien mieć portu WAN tylko coś takiego, że to do niego podłączasz antenkę od internetu, ewentualnie klonujesz MAC na porcie wlan i nim podpinasz się do sieci, a do niego już kablowo. A jeśli na prawdę niezbędny ci będzie bardzo zaawansowany QoS w tej sieci, to raczej chyba wspomniany wcześniej Mikrotik z jakąś kartą wifi - na nim możesz wszystko, ale on znacznie przekracza twój budżet. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
guziec 109 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2009 ja chcę router przewodowy, bezprzewodowy jest mi nie potrzebny a bo kable mam już rozciągnięte i po co wydawać na to kasę. potrzebuje coś z portem WAN Znaczy WAN jest po radiu a lan przewodowy? To potrzebujesz Access Pointa z trybem WISP, np. OvisLink WL-5470AP. Do tego jeszcze jakaś porządna antena. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moonwalker 0 Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2009 Znaczy WAN jest po radiu a lan przewodowy? To potrzebujesz Access Pointa z trybem WISP, np. OvisLink WL-5470AP. Do tego jeszcze jakaś porządna antena. ja już mam antene i jakiś tam router na dachu z access pointem, i od niego idzie kabel lan do mojego pokoju, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach