tomek_zwl 0 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2009 Konto Business Server w Home.pl nie było wystarczające dlatego zdecydowałem się na VPS w home.pl "Hosting dedykowany 50". Na obu kontach zainstalowałem ten sam skrypt wykorzystujący php+mysql+html Jak się okazało Hosting dedykowany 50 jest dużo wolniejszy od konta które wcześniej używałem i konta które było 4x tańsze... co może być przyczyną ? Testował ktoś Hosting dedykowany w home.pl ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2009 A jaki to skrypt? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomek_zwl 0 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2009 Testowałem popularne sklepy: - prestashop - oscommerce Test za pomocą loadimpact.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2009 Testowałem popularne sklepy: - prestashop - oscommerce Test za pomocą loadimpact.com może warto zwrócić się z tymi uwagami do boku home? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lapiech 0 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2009 Pewnie dlatego że na współdzielonym zarzynałeś hosting i korzystałeś z większej mocy niż obecnie masz na dedykowanym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Logout.pl 0 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2009 Pewnie dlatego że na współdzielonym zarzynałeś hosting i korzystałeś z większej mocy niż obecnie masz na dedykowanym Raczej nie dlatego Na hostingu współdzielonym miałeś dostęp do całego procesora, przypuśćmy jest to 2,5Ghz Na VPS natomiast może być ograniczenie użycia procesora do jakiejś tam wartości, np 1,5Ghz Stad poczucie że VPS jest wolniejszy. Zamawiając VPS należy zwrócić uwagę na oferowaną w nim moc procesora. VPS nie zawsze jest szybszy niż shared. Pozdrawiam, TG Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2009 Abstrahując już od faktu, że ten hosting dedykowany jest piekielnie drogi (ale nie wnikam, skoro autor wybrał, to musiał być zdecydowany), to nie wyobrażam sobie innej sytuacji, niż taka, że BOK home Ci to super uważnie opisze w pięknym e-mailu analizując zachowanie skryptu w stosunku do "pudełka", na którym siedzi(ał)... bo chyba BOK home za 9 stów na 3 miechy nie zachowuje się tak jak przy stówie na rok? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach