hoole 1 Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2009 Witam. Zwykły serwer już mojej stronie nie wystarcza, potrzebny jest przynajmniej VPS. Nigdy nie miałem doczynienia z takimi kontami, stąd moje pytanie. Które może wydać się dziwne. Przykładowo. Kupuję VPS... i co dalej? Trzeba to jakoś ustawiać samemu, konfigurować...? Niektóre oferty mają za przykładowe 20zł miesięcznie w ofercie DirectAdmin, czy wybierając ofertę z DA, również trzeba coś samemu na koncie majstrować? Jeśli trzeba samemu, to ile kosztuje zlecienie takiej operacji firmie? Albo może jest jakaś firma która sprzedaje takie skonfigurowane konta? Poprostu zupełnie się na tym nie znam, a konto VPS jest już w moim wypadku jedynym wyjściem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2009 Witam. Zwykły serwer już mojej stronie nie wystarcza, potrzebny jest przynajmniej VPS. Nigdy nie miałem doczynienia z takimi kontami, stąd moje pytanie. Które może wydać się dziwne. Przykładowo. Kupuję VPS... i co dalej? Trzeba to jakoś ustawiać samemu, konfigurować...? Niektóre oferty mają za przykładowe 20zł miesięcznie w ofercie DirectAdmin, czy wybierając ofertę z DA, również trzeba coś samemu na koncie majstrować? Jeśli trzeba samemu, to ile kosztuje zlecienie takiej operacji firmie? Albo może jest jakaś firma która sprzedaje takie skonfigurowane konta? Poprostu zupełnie się na tym nie znam, a konto VPS jest już w moim wypadku jedynym wyjściem. Pytanie jest, czy chcesz to do uczenia, czy dla konkretnego serwisu. VPS przeważnie jest "czysty", jeśli masz panel administracyjny to i tak zawsze musisz coś zmieniać lub instalować. Bez komend linuxa sie nie obejdzie. Jeśli nie masz zielonego pojęcia o linuxie, to zamiast VPS weź sobie zainstaluj jakąś dystrybucję na komputerze lokalnym, wyjdzie ci znacznie taniej. Drugie wyjście to VPS zarzadzany, wychodzi znacznie drożej niż 20 złotych na miesiąc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hoole 1 Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2009 Serwis ma około 16,000uu i jakieś 100,000 odsłon. /doba Minimalna wielkość dysku jaki był by potrzebny to 3GB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hoole 1 Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2009 Bez ściągania, bez xxx. Jest to mocno zmodyfikowany skrypt na silniku ExtremeFusion EDIT: Przewiduję również otwarcie mniejszego forum na IPB3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
statnet 1 Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2009 Witam, Zapraszam do zapoznania się z ofertą STATNET w zakresie serwerów VPS: http://statnet.pl/vps/managed-vps.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2009 (edytowany) Jeśli jest to inwestycja na dłużej DA można kupić w lepszej cenie niż 35 zł/mc Edytowano Listopad 12, 2009 przez N3T5kY (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2009 Przypnę się do tematu A czy po wykupieniu VPS'a i opłaceniu licencji DA, jest możliwość "bycia resellerem"? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2009 Hostingu? Tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach