ivaho 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2005 Witam moja domena to money-monitor.com jak mozna zauwazyc strona nie dziala. Napisalem do providera odpowiedzial mi ze z hostingiem wszystko jest ok. Napisal mi ze prawdopodobnie to jest problem po stronie rejestratora domeny. Jest nim ta firma: http://www.gold-domain.com Obecnie nie moge sie zalogowac do cpanela, gdy probuje wyslac maila do admina dostaje zwrotke Mail Delivery System <Mailer-Daemon@james.891213.com> Mail delivery failed: returning message to sender This message was created automatically by mail delivery software. A message that you sent could not be delivered to one or more of its recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed: pipe to | /home/jeff/www/cgi-bin/automail.pl generated by support@gold-domain.com local delivery failed The following text was generated during the delivery attempt: ------ pipe to | /home/jeff/www/cgi-bin/automail.pl generated by support@gold-domain.com ------ Died at /home/jeff/www/cgi-bin/automail.pl line 302, <STDIN> line 28. ------ This is a copy of the message, including all the headers. ------ Return-path: <styler@epf.pl> Received: from [195.116.221.99] (port=39863 helo=mail133.pi.net.pl) by james.891213.com with smtp (Exim 4.52) id 1EKaku-0002bd-Rl for support@gold-domain.com; Wed, 28 Sep 2005 20:09:49 +0800 Received: (qmail 15348 invoked from network); 28 Sep 2005 12:09:48 -0000 Received: from unknown (HELO PC116878316169) (styler@217.116.100.252) by 195.205.153.133 with SMTP; 28 Sep 2005 12:09:47 -0000 Date: Wed, 28 Sep 2005 14:09:29 +0200 From: styler@epf.pl X-Mailer: The Bat! (v3.60.07) Professional Reply-To: styler@epf.pl X-Priority: 3 (Normal) Message-ID: <1013532713.20050928140929@epf.pl> To: support@gold-domain.com Subject: test MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=us-ascii Content-Transfer-Encoding: 7bit Gdy probuje wyslac wiadomosc z innej poczty prolem sie powtarza. Czy istnieje mozliwosc sprawdzenia czyja to wina ze moja strona nie dziala? Dlaczego nastepuje zwrotka? Dziekuje i pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bezsciemy 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2005 Witammoja domena to money-monitor.com jak mozna zauwazyc strona nie dziala. Napisalem do providera odpowiedzial mi ze z hostingiem wszystko jest ok. Napisal mi ze prawdopodobnie to jest problem po stronie rejestratora domeny. No to Ci dziwnie odpisał. Rola rejestratora domen kończy się z chwilą zarejestrowania domeny. Jeżeli w domenie masz poprawnie wpisane nazwy serwerów DNS to reszta należy do providera. Masz stronę na irańskim serwerze? P.S. Kiedy zmieniałeś w domenie serwery DNS? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ivaho 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2005 na kanadyjskim, udalo mi sie znalesc support do domeny, http://www.gold-domain.com/support/ zobaczymy co odpowiedza. Provider wskazal mi adres do mojego konta na serwerze (~xxx) gdzie rzeczywiscie moja strona dziala. Strona nie dziala mi od wczoraj wieczora. Wczesniej nie mialem problemow z tym hostingiem. Sprawdzilem w whois ze name serwery sa dobrze wpisane. :/ P.S. Kiedy zmieniałeś w domenie serwery DNS?Jakis miesiac temu Wysłany Czw Wrz 29, 2005 7:38 am: Hm, dostalem odpowiedz od rejestratora domeny: It appears money-monitor.com is in Registrar-Hold status. I'm checking with the registrar and see what's going onthere. Thanks for your patience. Co o tym sadzicie? Jaki moze byc powod? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bezsciemy 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 29, 2005 Co o tym sadzicie? Jaki moze byc powod? No własnie, teraz w Whois zauważyłem, że masz zablokowaną domenę przez rejestratora. Domenę masz zarejestrowana w enom.com więc napisz do nich. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ivaho 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 29, 2005 z enom.com moga sie kontaktowac tylko resellerzy w sprawie domen, a ja moge sie kontaktowac ze swoim resellerem. Znalazlem jednak jakis adres email w whois enom.com i wyslalem, zobaczymy z jakim skutkiem. Dla mnie to jest bez sensu, wlasciwie kazda domena moze byc zablokowana, przeciez ja nie przentuje tresci erotycznych itp, i tak wogole reklamacje w temacie tresci strony sklada sie do hostingu, pomyslcie ze kazda wasza strona moze byc w ten sposob zablokowana, bez ostrzezenia, bez wyjasnienia, bez rekompensaty za stracone pieniadze (platne bannery,google ads), za stracona pozycje w wyszukiwarkach. Dla mnie ta cala sytuacja jest niewiarygodna. Ja rozumiem problemy z hostingiem, ale z domena, ktora zostala oplacona prawidlowo??? Zalamka... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
guci0 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 29, 2005 Zalamka... Trzeba bylo o tym pomyslec wczesniej i domenke zarezerwowac w Polsce Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lafik 0 Zgłoś post Napisano Październik 1, 2005 Barzo dziwna sprawa. Ale ja tesz mam problem z jedna domeną. Nie moge przepisac na swóje prywatne dns. Tak to już bywa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach