Malas 0 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2009 Tak mam skonfigurowane rekordy: Jednak rzadko wysyłałem pocztę i niedawno zauważyłem, że na onet, wp, o2 maile w ogóle nie dochodzą. Przychodzi tylko znajoma wiadomość z nagłówkiem "This is an automatically generated Delivery Status Notification" informująca o niedostarczeniu. Gdzieś czytałem o jeszcze jakimś rekordzie ale jego typu ani wartości za nic nie mogę sobie przypomnieć. Moglibyście mnie oświecić? Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ktoś 0 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2009 http://www.webhostingtalk.pl/topic/13314-jak-poprawnie-ustawic-rekord-spf-w-da-i-przy-skynce-na-gmail/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2009 Przychodzi tylko znajoma wiadomość z nagłówkiem "This is an automatically generated Delivery Status Notification" informująca o niedostarczeniu. ./szklana_kula.sh "Delivery Status Notification" "more_info" Wiadomości będące deliverkami mają to do siebie, że znajduje się w nich dokładna przyczyna odrzucenia wiadomości. Ale skoro piszesz o jakimś tam rekordzie o którym zapomniałeś, to pewnie SPF masz źle ustawiony. A wszystko jest w pomocy Google przecież... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2009 Dzięki. ./szklana_kula.sh "Delivery Status Notification" "more_info" Wiadomości będące deliverkami mają to do siebie, że znajduje się w nich dokładna przyczyna odrzucenia wiadomości. Ale skoro piszesz o jakimś tam rekordzie o którym zapomniałeś, to pewnie SPF masz źle ustawiony. A wszystko jest w pomocy Google przecież... Szklana kula zrobiła się już nudna. Wymyśl coś innego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ktoś 0 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2009 Dzięki. Szklana kula zrobiła się już nudna. Wymyśl coś innego. Zażyj do linka który Ci dałem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2009 Zażyj do linka który Ci dałem... Zajrzałem i właśnie za linka podziękowałem;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ktoś 0 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2009 Ok, nie załapałem - pracuję od 7 rano i już nie myślę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2009 Ja w directAdminie, w konfiguracji DNS mam tak: moja-domena.eu TXT "v=spf1 mx include:aspmx.googlemail.com include:_spf.google.com ~all" Od nowego wiersza podane jest to, co mam w kolejnych polach konfiguracji. Przy takiej konfiguracji śmiga jak burza i poczta dochodzi na wszystkie serwisy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach