Malas 0 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2009 Tak mam skonfigurowane rekordy: Jednak rzadko wysyłałem pocztę i niedawno zauważyłem, że na onet, wp, o2 maile w ogóle nie dochodzą. Przychodzi tylko znajoma wiadomość z nagłówkiem "This is an automatically generated Delivery Status Notification" informująca o niedostarczeniu. Gdzieś czytałem o jeszcze jakimś rekordzie ale jego typu ani wartości za nic nie mogę sobie przypomnieć. Moglibyście mnie oświecić? Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ktoś 0 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2009 http://www.webhostingtalk.pl/topic/13314-jak-poprawnie-ustawic-rekord-spf-w-da-i-przy-skynce-na-gmail/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2009 Dnia 11/3/2009 o 17:15, Malas napisał: Przychodzi tylko znajoma wiadomość z nagłówkiem "This is an automatically generated Delivery Status Notification" informująca o niedostarczeniu. ./szklana_kula.sh "Delivery Status Notification" "more_info" Wiadomości będące deliverkami mają to do siebie, że znajduje się w nich dokładna przyczyna odrzucenia wiadomości. Ale skoro piszesz o jakimś tam rekordzie o którym zapomniałeś, to pewnie SPF masz źle ustawiony. A wszystko jest w pomocy Google przecież... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2009 Dzięki. Dnia 11/3/2009 o 17:23, Fiercio napisał: ./szklana_kula.sh "Delivery Status Notification" "more_info" Wiadomości będące deliverkami mają to do siebie, że znajduje się w nich dokładna przyczyna odrzucenia wiadomości. Ale skoro piszesz o jakimś tam rekordzie o którym zapomniałeś, to pewnie SPF masz źle ustawiony. A wszystko jest w pomocy Google przecież... Szklana kula zrobiła się już nudna. Wymyśl coś innego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ktoś 0 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2009 Dnia 11/3/2009 o 17:27, Malas napisał: Dzięki. Szklana kula zrobiła się już nudna. Wymyśl coś innego. Zażyj do linka który Ci dałem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2009 Dnia 11/3/2009 o 17:29, modernhost.pl napisał: Zażyj do linka który Ci dałem... Zajrzałem i właśnie za linka podziękowałem;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ktoś 0 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2009 Ok, nie załapałem - pracuję od 7 rano i już nie myślę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2009 Ja w directAdminie, w konfiguracji DNS mam tak: moja-domena.eu TXT "v=spf1 mx include:aspmx.googlemail.com include:_spf.google.com ~all" Od nowego wiersza podane jest to, co mam w kolejnych polach konfiguracji. Przy takiej konfiguracji śmiga jak burza i poczta dochodzi na wszystkie serwisy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach