GyniO 10 Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2009 Witam, poszukuje programu, który sprawdza czy dany program/aplikacja jest w procesach, jeżeli niema, uruchamia aplikację. Fajnie by było, gdybym mógł ustalić, kiedy program ma to sprawdzać. Aplikacja potrzebna oczywiście pod windows'a. Czy z poziomu PHP można włączać/zamykać procesy? Myślę tutaj o komendzie exec(""); Jeżeli wybrałem zły dział prosiłbym moderatora o przeniesienie. Za wszelką pomoc dziękuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2009 użyj wyszukiwarki na forum. Ktoś gdzieś kiedyś napisał odpowiedni kod ( w bashu) i upublicznił go na forum ( ktoś miał identyczny problem jak Ty). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaschemp 27 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2009 użyj wyszukiwarki na forum. Ktoś gdzieś kiedyś napisał odpowiedni kod ( w bashu) i upublicznił go na forum ( ktoś miał identyczny problem jak Ty). Jemu chodzi o program pod Windows'a więc co tu ma bash do tego? Jeśli chodzi o exec to na większości shared hostingów ta funkcja będzie zablokowana. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
guziec 109 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2009 Witam, poszukuje programu, który sprawdza czy dany program/aplikacja jest w procesach, jeżeli niema, uruchamia aplikację. Fajnie by było, gdybym mógł ustalić, kiedy program ma to sprawdzać. Aplikacja potrzebna oczywiście pod windows'a. I oczywiście za darmo? http://www.dobrepliki.pl/Download-Plik-1382-WatchDOG.html Czy z poziomu PHP można włączać/zamykać procesy? Myślę tutaj o komendzie exec(""); Można, ale musi być dostęp do komendy exec albo system, i proces będzie działać z uprawnieniami użytkownika który go uruchomił - czyli apache'a (jeśli php jest jako moduł), albo jakiegoś usera jeśli php jest skompilowany do obsługi przez cgi/fastcgi. No i nie zabijesz procesu innego użytkownika. Uruchamianie php z poziomu użytkownika root pomijam jako skrajnie idiotyczny pomysł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach