zset 0 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2009 Mam problem z home.pl, parę razy dziennie sypie się struktura tabel co uniemożliwia poprawne działanie cmsów. Napisałem do supportu home.pl i dostałem taką odpowiedź: pragne Panstwa poinformowac, iz pozwolilem sobie na naprawienie tabel w ramach Panstwabaz danych. (...) Uzywany przez Panstwa mechanizm skladowania danych typu MyISAM wymusza blokowanie tabeli podczas wykonywania zapytan INSERT/UPDATE i w przypadku przerwania operacji zapisu moze doprowadzic do uszkodzenia tabeli - prawdopodobienstwo wystapienia takiego zdarzenia zalezy od ilosci i zlozonosci zapytan oraz rozmiaru tabeli. Z tego wzgledu producent MySQL AB dostarcza narzedzia, dzieki ktorym mozliwa jest naprawa indeksow, jednakze z uwagi na fakt, iz musza one byc uruchomione przez administratora systemu, wymagaja zlozenia dyspozycji za posrednictwem Biura Obslugi Klienta. W przypadku dodatkowych pytan pozostajemy do dyspozycji. Trochę dziwne mi się to wydaje, wręcz nierealne. Jest to pakiet "Business Server". Co o tym sądzicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach